Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за 250 хил. лв.

#
08 Jan 2021 250

Председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за общо 250 хил. лв. и едно дело срещу Антон Тодоров за пет обидни по адрес на Манолова негови публикации във Фейсбук. Искът срещу Тодоров е на стойност 50 хил. лв. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на платформата.
Исковите молби, внесени в Софийския районен съд срещу Информационна агенция ПИК, са четири за шест оскърбителни и опозоряващи статии, а срещу изданието Ретро – една, за един клеветнически и обиден материал, свързан с името й.
Претендираната от Манолова сума тя ще предостави за благотворителни каузи, свързани с чистотата на въздуха в София, срещу презастрояването и за подпомагане на професионалното развитие на млади юристи.
В това число Манолова завежда и отделен иск за 50 хил. лв. срещу Антон Тодоров – бивш депутат от ГЕРБ, понастоящем служител в централата на ГЕРБ и ТВ водещ, за публикувани негови пет обидни коментара във Фейсбук през май и юни 2020 г.
Припомняме, че Манолова от месеци е подложена на клеветническа кампания от двата информационни канала – ПИК и Ретро, които са с обща собственост, както и факта, че главната редакторка на ПИК се яви в съда като свидетел на Бойко Борисов в делото за клевета, заведено срещу него от Манолова.
По новите искове Манолова ще претендира неимуществени вреди и законните лихви от момента на публикациите в периода май 2020 г. – януари 2021 г.
Манолова обяви, че ще завежда дела срещу всяко издание, което си позволи да разпространява невярна клеветническа и позоряща информация и обиди, свързани с нея и с близките й, както и с професионалната и гражданската й дейност.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"