Малка художничка от Ценово спечели признание от русенския кмет

Преглеждания: 132 #
26 Jun 2020

Дария Ангелова получи специалната награда на кмета на община Русе в  конкурса, посветен на водата и климатичните проблеми, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Момичето е ученичка в пети клас на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. „Представихме шест рисунки за участие в конкурса. Само творбата на Дария прикова вниманието на журито и получи заслужено признание“, сподели директорката на училището Камелия Леонова. Творческата надпревара е по повод Международния ден на водата. Заради епидемията от коронавирус класирането първоначално беше обявено  онлайн. Преди дни се проведе  церемонията по награждаването.
„За участие в конкурса бяха представени повече от 480 рисунки. Участваха представители и творчески школи почти от цяла България и чужбина и конкуренцията беше много оспорвана“, не скри Димитрина Мангова - преподавателка и творчески ръководител на младата художничка от Ценово.
Представители от училището в Ценово редовно участват в конкурса, посветен на водата и ревностно спазват традицията да печелят награди. През миналата година седмокласникът Алекс Николинков беше удостоен с пооощрителна награда.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

60-та година Нове открива нови тайни /СНИМКИ/