Любомира Димитрова отива на Международната олимпиада по философия в Италия

Преглеждания: 90 #
17 Apr 2019

Любомира Димитрова от СУ “Николай Катранов” отива на Международната олимпиада по философия в Италия, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.    Това е най-големият успех по философия, постиган от ученик от Великотърновска област.
    Свищовската ученичка Любомира Димитрова от СУ „Николай Катранов”  се класира  на второ място в подборния кръг за международната олимпиада и вече официално е член на Националния отбор по философия на Република България.
    Двама ученици от България, единият от които е Любомира, ще представят  България на Международната олимпиада по философия, която ще се проведе от 17.05.2019 -до 19.05.2019 в Рим, Италия. Участието на международната олимпиада ще е с разработка на английски език.    
    Любомира   участва в подготовката на членовете на разширения национален отбор, която   се проведе от 13.04. до 17.04.2019 г. в Центъра да подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в град София. Младите олимпийци бяха обучавани от преподаватели в  СУ „Св.Климент Охридски”.  
    На 17.04.2019 г. се проведе и подборният кръг, включващ писмена работа и устна беседа с членовете на журито.
    Успехът на Любомира е невероятен, като се има предвид, че другият участник в националният отбор е ученик в 12 клас на Националната гимназия по древни езици и култура (НГДЕК) в София, където  училище философията е един от основните предмети и се изучава 18 часа седмично,  и е участник в миналогодишната Международна олимпиада по философия.
    

    
     

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Академията /Снимки: Александър Шабов/