Любомира Димитрома от СУ „Н. Катранов” защити членство в Националния отбор по философия

Преглеждания: 14 #
05 Apr 2019

"Златното" ни момиче Любомира Димитрова защити членство в Националния отбор по философия, съобщиха за Актуално Свищов от СУ „Николай Катранов”. Свищовското момиче е единственият представител на средно училище измежду учениците, заели първите 12 места в общото класиране, като е успяла да изпревари представители на Националната гимназия за древни езици и култури, Софийската математическа гимназия и Националата природо-математическа гимназия. Единайсетокласничката се класира на престижното девето място на Националната олимпиада по философия, която се проведе във Варна.
Според регламента на средношколската надпревара всички ученици, които са класирани на първите 12 места, ако са ученици от 12 клас, получават званието „Лауреат” на олимпиадата. Любомира е на второ място сред учениците от 11 клас.
Големият успех на Любомира е, че успя да се пребори и стана член на разширения Национален отбор на България по философия и ще участва в подборния кръг за определяне на двамата представители ва България в Международната олимпиата, която т.г. ще се проведе в Рим, Италия. Това е най-престижното класиране на ученик от област Велико Търново по философия за последните години.
Любомира ще участва в подготовката на членовете на националния отбор, която ще се проведе от 13 до 17 април в Центъра за подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в столицата. Младите олимпийци ще се обучават тогава от преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски”.
Свищовското момиче е единственият представител на средно училище измежду учениците, заели първите 12 места в общото класиране, като е успяла да изпревари представители на Националната гимназия за древни езици и култури, Софийската математическа гимназия и Националата природо-математическа гимназия.
В момента свищовската ученичка  се подготвя за подборния кръг по философия, но преди това ще участва и в Националния кръг на Олимпиадата по математическа лингвистика, която започва днес в Хасково и ще продъли до 7 април.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/