Лятото се завръща в края на седмицата с почти 30 градуса

#
23 Oct 2018

Температурите на места в страната ще са с 15 градуса над обичайните, пише Дир.бг.
Днес вятърът ще се ориентира от запад. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните от 15 до 20. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

В сряда вятърът от запад ще се усили и ще бъде силен, в Дунавската ранина на моменти и  временно  до бурен. Температурите сутрин ще останат без промяна, а в следобедните часове ще достигнат 16 до 21 градуса.
В четвъртък  вятърът ще бъде умерен до силен. ще нахлува студен въздух, но ще бъде почти без валежи.
Минималните температури ще са от около минус 1, минус 2 по високите полета до около 6-7 градуса в местата със силен вятър в низините. През деня ще бъде слънчево или с незначителна облачност, а максималните температури ще са по-ниски, от 10 до 15 градуса.
От петък започва бързо повишение на температурите. Минималните ще бъдат от 5 до 12 градуса, а дневните - от 16 до 22 градуса. Облачността ще бъде променлива, без валежи. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне.
В събота и неделя повишението на температурите ще продължи и минималните в неделя ще достигнат стойности от 10 до 15 градуса.  Ще духа умерен, в източните райони и северно от планините - временно силен вятър от югозапад-юг.
Дневните ще бъдат от 20 до 26 градуса, като на места в източните райони и северно от планините, чувствителни на южен вятър, са възможни и малко по-високи стойности. Малко по-ниски ще остават температурите в северозападните райони.
Облачността в събота ще бъде незначителна, а в неделния ден ще има висока облачност. Според сегашните сценарии, топлото време, с температури до около 10-15 градуса над обичайните за сезона, ще се задържи и през голяма част от следващата седмица.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK