Лудите, лудите да са живи!

Преглеждания: 262 #
07 May 2020

Онуй днес е казал, че само луд не би видял успехите им. И оставка нямало да подава, защото щял да предаде народа.

Открай време свестните у нас считат за луди. Защото покорна главица сабя не я сече. А главите надолу, покорни, под ярема, ушите запушени, очите затворени, а умът в тежка парализа. И всеки, изправящ глас за свобода, за независимост, за съпротива, бива отречен от обществото като луд, отчаян и ненормален. На него се гледа като на смутител на общественото спокойствие. И робите редом с робовладелците се нахвърлят вкупом върху лудия, който поставя свободата на пиедестала. И робите са още по-ожесточени, защото няма по-голям противник на свободата от роба, страхуващ се от нея. Веригите на робството се държат най-силно от самите роби.
Затова – лудите, лудите да са живи. Лудите за свобода, за независимост, за свободна България, за общо участие в народните работи, за управление на хора почтени, истински българи, които да изправят България от калта, в която я натикахме с нашия страх и роболепие пред силните на деня.
Да живее свободата!
Дори да сме луди, свободата ни прави човеци! Затова, мутро, страхувай се! Страхувай се от нас, които поставяме свободата над разума, който ни говори да си мълчим и да кротуваме. Страхувай се от мислещите и говорещите. Страхувай се от тези, които виждат грозното лице на малоумието, алчността и предателството зад думите ти!
Елена Гунчева

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/