Липсата на вода изкара свищовлии на протест, не стана ясно кога ТЯ ще потече!

Преглеждания: 2210 #
01 Oct 2019

Поредният, четвърти, ден без вода изкара на протест пред Общината близо 100-на недоволни свищовлии. И това е най-многобройната сбирка на недоволни, организирана в социалната мрежа, което определено си е успех.
Иначе дошлите пред мръсно-бялата къща на „Цанко Церковски” не чуха нищо ново. Още повече смислено. Сред тях се дотъркаля и докторанта на ВТУ, който по традиция за последните четири години почна да се оправдава за ситуацията. Доста след него се появи и госпожата кмет, която управлява до избирането на нов управник на града на Щастливеца. На няколко пъти тя пък се опита да повишава тон на недоволните, което е типично за тези управници.
От всичките обяснения и оправдания на управниците не стана ясно - кога по тръбите ще потече вода, дали ще е годна и какво се прави подобно чудо - да си осигуряваме вода с туби и менци в 21 век, да не се повтори! Но това е типично държание на властимащите в Свищов...
Вместо коментар: Възникват обаче въпроси, които си увиснаха без отговор! Господинът Генчев не отговори защо за четири години не оправи калпавия водопровод!? По думите му той бил толкова калпав, че ВиК - Йовковци не са го взели като актив, а продължава да е общински такъв! По думите му стана ясно, че е сезирана вече и Специализираната прокуратура за разхищение на средства! Не стана ясно обаче, защо Общината и лично той не е завел граждански иск срещу фирмата-ипълнител, което е доста по-рационално дествие.
Интересно - с парите пръснати за всички зари, цветенца и прочие кич от последния мандат щеше да се оправи поне част от въпросната тръба! А не за кой ли път да слушаме обяснение колко е виновен този или онзи. Припомняме на господина, бивш вече, кмет и на госпожата Кмет, че през 40-те години на миналия век Свищов е имал кмет, който за три години изгражда ЦЯЛА канализация на родния си град! Богдан Пенев не усвоявал общински заеми и пари по европроекти, нито е харчил за „Чалгарски лозници” и подобни глупотевини. Работил е тихо и без общинския пресцентър да бие тъпан колко е велик. Времена и личности! 1942 година - 2019 година! Кмет и цървул...
Александър ШАБОВ

още за КМЕТЪТ Богдан Пенев на линка:

https://actualnosvishtov.com/article/za-3-g-bogdan-penev-izvarshva-vodosnabdyavaneto-na-svishtov

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Зимнич - снимки: George Opayna /ГАЛЕРИЯ/