Легендата Стоянка Мутафова става на 97

Преглеждания: 24 #
02 Feb 2019

Голямата актриса празнува и 70 години на сцената, пише дир.бг. Неповторимата Стояна е на сцената и тази вечер, както винаги през последните години на рождения си ден. Колегите са й подготвили вълнуващ спектакъл в зала 1 на НДК.
Сцената винаги е била мястото, което я е преобразявало. Дори, когато е болна, там тя се превръща в уникалното Актьорище, което пръска жизненост и енергия и вдига на крака почитателите си, които в много случаи са доста по-млади от нея.
Това е магията, която може да бъде разбрана само от хора, които са влюбени в театъра като Стоянка Мутафова, за които театърът е живот.
Въпреки, че до ден днешен се съмнява дали наистина е добра, дали наистина е трябвало да стане актриса... Парадокс, наистина! Признава, че е самокритична.

Във Facebook актрисата Ирен Кривошиева, която играе дъщерята на Г-жа Стихийно бедствие в едноименния спектакъл, написа в първите часове на рождения ден на Мутафова ·


"Честит Рожден ден
Стояно, пиле шарено!
Обичам те!"

Много точно е това "пиле шарено"... Защото Мутафова наистина и днес е едно неповторимо, многоцветно, щуро дете, което ни зарежда с оптимизъм, че доброто винаги излиза отгоре, каквото и да му бъде причинено.
Благодарим ти, Стояна, за любовта!
Dir.bg честити на Мутафова рождения ден и юбилея - 70 години на сцената, и й пожелава да е жива и здрава, за да може още години да радва своите почитатели!

Актуално Свищов припомня: Стоянка Мутафова е дъщеря на Константин Мутафов, който е драматург в Народния театър "Иван Вазов". През 1941 г. завършва Първа софийска девическа гимназия, а след това - класическа филология в Софийския университет "Климент Охридски" и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. - в Народния. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов". Стоянка Мутафова има 3 брака. През 1946 г. се омъжва за първия си съпруг - чешкия режисьор Роберт Роснер, когато е на 23 години, а той - на 51. След брака отиват да живеят във Виена, а после заради неговата работа се преселват в Прага. Вторият й съпруг е Леонид Грубешлиев, по професия журналист и преводач. От него е единствената дъщеря на актрисата - Мария Грубешлиева - Муки. Третият съпруг на Мутафова е актьорът Нейчо Попов. За него тя казва, че е любовта на живота й.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!