ЛЕД лампи светнаха и на крайни улици!

#
16 Feb 2019

Нови ЛЕД лампи светнаха и на крайни, тъмни от месеци, улици в града, констатира Актуално Свищов. От новите три хиляди осветителни тела вече са монтирани на част от улиците „Бузлуджа”, „Никола Петков”, „Димитър Паничков” и „Люлин”. Придобивката е станала вчера през деня, а вечерта живеещи в районите й се радваха като деца на Дядо Мраз!
Актуално Свищов припомня своя публикация от 6 февруари: От 18 февруари започва подмяната на уличното осветление в града, съобщава пресцентъра на мръсно-бялата къща. 3 хиляди стари осветителни тела ще бъдат заменени с нови ЛЕД лампи, които са най-енергийно ефективния, екологичен и безопасен начин за осветление, създаден до сега. В капиталовите си разходи за 2019 година Общината е предвидила средства в размер на 150 000 лева за подмяна на уличното осветление, като подмяната ще започне от източната част на града, уточняват от пресцентъра.
 Новата ЛЕД технология, на която се залага, ще допринесе за редица ползи в икономически план и е безспорно щадяща околната среда. От пресцентъра припомнят, че във Вардим се реализира пилотния за Общината проект, при който бяха монтирани близо 300 ЛЕД улични осветителни тела, вече доказващи своите предимства.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK