Лъскат царя Освободител /ОБНОВЕНА/

#
13 Sep 2018

След толкова време и публикации лъскат паметника на Александър Втори, видя Актуално Свищов.

НА 9 СЕПТЕМВРИ АКТУАЛНО СВИЩОВ НАПИСА: СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНАТА СВЪРШИХА РАБОТА ЗА ПЕТ ЛЕВА И ОКОСИХА БУРЕНИТЕ ОКОЛО ПАМЕТНИКА НА ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛ.
След поредица публикации, от 20 февруари 2018 година за окаяното положение на парк „Паметниците” след Текир дере, ОП „Чистота-Свищов” се събуди от типичната си ориенталска дрямка. Преди седмица дори градоначалникът призова репортери да грабват мотики и сърпове и махат бурените. Не се стигна до там, защото има цяла хранилка на която разчитат над 100 човека.
Няма да кажем „браво”, защото типично по нашенски бурените около паметника на император Александър Втори са изчистени. Не е така обаче с бурените към другите паметници в района към Дома за стари хора. Това просто идва да докаже колко истина има в приказката на старите хора - „Хубава работа, но по свищовски!”. Дано през следващата година, която е последна от мандата на настоящата коалиция „тюрле гювеч” почистат и до двора на ДСХ „Мария Луиза” и тревата от самия паметник!
На 13 септември е изчистена и тревата от монумента на Александър Втори...

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK