Красимир Дачев: Ситуацията за бизнеса е стабилна

Преглеждания: 19 #
22 Nov 2018

В бизнеса има неизбежни флуктуации. Обстановката за момента обаче е положителна, причина за оплаквания няма, тъй като трендът като цяло е възходящ.Това е мнението на Красимир Дачев, мажоритарен собственик на „Свилоза”, изказано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
„Когато се вижда, че в една държава има стабилност и то в рамките на няколко години, инвеститорите се насочват към нея. И обратното, никой не прави инвестиции в нестабилни държави. Необходимо е обаче време“, посочи бизнесменът, чието дружество е сред лидерите на Балканите и в Европа в целулозно-хартиената промишленост.
Според Дачев липсата на обучени хора остава основно предизвикателство за българския бизнес.
„Държавата трябва да влезе в ролята си, защото тя има инструментариума, с който може да регулира процеса. България трябва да спре да субсидира всеки, желаещ да учи, и да се насочи към подпомагане само на тези професии, за които има икономически интерес. За момента държавата е парцелирана в това отношение. Образованието не се интересува от какво има нужда икономиката и затова се плаща многократно за обучение“, коментира той.
Според Дачев наемането на хора с увреждания е „хубав процес”, но въвеждането на квоти в тази насока не е правилно.
„Управлението на компаниите не може да бъде административно. Не е редно държавата да определя кой да бъде назначен и кой освободен. Основният фактор е пазарът“, категоричен е предприемачът.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!