Колко ще ни струва „Гешевпикчърс”?

Преглеждания: 142 #
11 Mar 2020

Прокуратурата отново вместо да си върши работата, пуска по медиите записи, направени със специални разузнавателни средства. Виждам, че Гешев смело върви към момента, когато вместо вината да се решава от съда, ще се решава от тълпата, на която ще й се пускат записи, а тя ще пребива виновния с камъни на площада.
Много ми хареса едно изказване на бившия министър на вътрешните работи Емануил Йорданов: "На Гешев трябва да му се забрани да гледа филми на Стивън Сегал. Защото само там без доказателства се отива, арестува и саморазправя!".
Видна е целта на прокуратурата. Да се създаде обществено мнение. И да посоча, че има съдебни решения, не само в България, но и по света, че е недопустимо да се създава предварително обществено мнение относно вината на обвинените лица, защото това пряко или косвено може да повлияе върху решението на съда. И съответно да бъде повод за осъдително решение в Страсбург срещу България.
Вече много пъти сме осъдени всички ние да плащаме на жертвите на некадърността и липсата на образование и адекватност у управляващите, които вилнеят през закона като стадо подивели глигани. С пълната убеденост, че дори и да сбъркат, никой няма да им потърси сметка, а народът ще им плати цената на простотията.
И бих приела подобни записи да се слушат в централните новини, ако същото го направят със записа "Ало, Ваньо", "Ало, Банев", както и записите от Банкя. Но странно защо, въпреки многократно по-големия интерес, който биха предизвикали, прокуратурата се прави на странно онемяла и с амнезия за тях. Както впрочем и за къщата в Барселона. Защото мен не ме интересува как се ритат по кокалчетата бизнеспартньори, па макар и един от тях да е Божков. Мен ме интересува как премиерът на България разпорежда да се спре проверка на бизнесмен, на когото е обещал закрила. Интересува ме как се замитат основания за търсене на неустойка за некачествен ремонт в София. А иначе мутрите да се заплашват помежду си колкото си искат. Това не е и няма да стане обществен проблем, при наличието на сегашния ни премиер, който отнася палмата на първенството.
Та кога "Гешевпикчърс" ще пусне в ефир записите за Ваньо Танов? И ще ги разследва? И кога ще огласи докъде е стигнало разследването за прането на пари, в което е намесен Борисов?!?
Елена ГУНЧЕВА

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Държава в кататония

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания