Коледен базар в Търговската гимназия

#
21 Dec 2018

Празнично настроение завладя ученици и учители в ПДТГ „Д. Хадживасилев“! С много ентусиазъм, въображение и желание, възпитаниците на Търговската гимназия се включиха в изработката на материали за Коледния базар в училище, който ще работи днес, 21 декември във фоайето на училището.
С помощта на своя преподавател Аделина Замфирова, младите организатори на туристическа дейност от Х а, Х б и ХІ б класове създадоха красиви новогодишни сувенири, декорации за близалки и приготвиха вкусни хапки. Информатици и бизнесмени от Х а, ХI в и ХII в класове участваха в симулативната игра „Създаване на продукт“, предложена от Лена Ненкова. Учениците планираха, организираха и координираха дейности, анализираха резултати, свързани с „производството“ на ръчно изработени от тях продукти. В „Работилницата на Дядо Коледа“ също се отчетоха и показатели като: равнище на производителност на труда, рентабилност и др., а учениците вложиха предприемаческия си дух и старание в изготвянето на поздравителни коледни картички.
Осмокласниците демонстрираха кулинарни умения, съчетавайки приготвянето на вкусни коледни сладки с английския език. Чуждоезиковата рецепта им подготви тяхната учителка Моника Цветанова.
Учебно-тренировъчната фирма на ХІІа клас, І група, със звучното име „Пчелъчко“, специализирана в работата с мед и пчелни продукти, подготви за продажба красиви малки бурканчета със скъпоценната течност, за да представи публично работата си. Техен ръководител е Таня Рисемова.
Под купола на Меркурий, пред огромната блестяща елха, предстоят още интересни новогодишни, хумористични изненади за малки и големи.
Веселата поща чака да бъде напълнена с поздравления от ученици и преподаватели в Първото професионално училище в България!
Колективът и ръководството на Търговската гимназия пожелават на всички ученици, родители и училищни партньори много здраве, късмет и желание за промяна към по-позитивно и иновативно мислене!

 

пред Извикано

Общината фалира: вместо нов транспортен план - забраняват паркирането в центъра! В края на най-безличния Общински съвет, по-правилно е да се нарича Восъчен театър или Восъчно позорище, т.нар. съветници са на път да вземат поредното си недомислено решение. 

Официална страница на FACEBOOK