Кметът с пресконференция в кабинета на шефа на болницата, д-р Пелов липсва!

Преглеждания: 26 #
15 Nov 2018

Кметът Генчо Генчев даде пресконференция по темата „четец” за Детско отделение в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович”, предаде репортер на Актуално Свищов. Кметският брифинг бе свикан в кабинета на управителя на болницата. В него участваха освен Генчев и д-р Николаева, д-р Низамова и Даниела Стоянова, както и главният счетоводител на лечебницата. Д-р Пелов го нямаше, но това не впечатли никого.
На пресконференцията стана ясно, че до дни ще има четец, който е поръчан още на 31 октомври. Д-р Николаева и д-р Низамова заявиха, че четец отделението никога не е имало и че искат такъв от години. Даниела Стоянова сподели, че след като нейната инициатива е популяризирана от Актуално Свищов за три дни, са събрани необходимите средства за четеца. Лекарите от Детско отделение потвърдиха, че от години липсва четец, който затруднява приемането на пациенти. Преди дни сестра е заседнала при пренасянето на устройството от едно отделение в друго, съобщи д-р Николаева. Въпреки всичко това кметът Генчо Генчев продължи да говори за „фалшиви новини” и политически пристрастия.
Актуално Свищов публикува в хронология всички материали по темата и нека уважаемият читател прецени дали някъде има фалшива новина освен в главата на кмета Генчев. Тук е мястото да уточним, че зад Актуално Свищов не стои никаква политическа партия. Сайтът съществува от август месец и е наследник на едноименния блог, който стартира през месец май. Актуално Свищов се появи в медийната среда благодарение безвъзмездната помощ на Цветелин Борисов, учител в Търговската гимназия по информационни технологии, който създаде платформата на сайта!  По-късно на страницата на сайта в социалната мрежа ще бъде пуснат и целия запис от т.нар. пресконференция, която приключи когато реши кметът Генчев.

Актуално Свищов припомня в хронология:
В мрежата инициираха помощ за Детското отделение
В навечерието на Коледа чудесата в социалната мрежа продължават, установи Актулано Свищов. След като за броени часове ентусиасти събраха пари и днес, най-утре, ще осигурят топлото за нуждаещ се, се роди нова благородна инициатива.
 Този път неин инициатор е Даниела Стоянова, която сподели в профила си:
 "Да помогнем, Приятели!!
 В разговор с Доктор Низамова от Детското отделение към МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" гр. Свищов разбирам, че единствено там не разполагат с четец за лични карти! Това прави НЕВЪЗМОЖЕН приема на децата ни при спешни случаи!
 Това устройство струва по-малко от хиляда лева - нека помогнем, за децата ни е!
 Всеки от Вас, който има желание да напарви дарение, моля да се свърже с мен или с някои от лекарите в отделението!
 Благодаря ВИ!”
 Актуално Свищов припомня: Доброволци от неправителствената християнска организация „Хана проджект” преобразиха за дни Вътрешно отделение в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” преди месец. Доброволците - четири жени и петима мъже, обновиха Вътрешното отделение за три дни, боядисвайки стените в стаите и коридорите на 7 етаж в болницата. Освен това с техни средства за закупени 15 нови легла с матраци, протектори, шаллтета, чаршафи и възглавници. За останалите легла в отделението американските доброволци осигуриха 25 нови комплекта чаршафи. За седма година доброволци от „Хана проджект” работят в България и това не е тяхна първа доброволческа акция в Свищов.


След инициатива в социалната мрежа намериха четец за болницата!

След като в социалната мрежа тръгна инициатива за осигуряване на средства за закупуване на четец за болницата от МБАЛ, заявиха че устройството идва. Часове след като Актуално Свищов даде гласност на инициативата от лечебницата излязоха с изявление по случая, което цитираме дословно:
 Уважаеми жители на община Свищов,
 По повод спекулации, свързани с приема на пациенти в свищовското лечебно заведение и повредата на четец за регистриране на пациенти, Ви информираме следното:
 След установената повреда на четец за карти, общината е предприела необходимите мерки и е заявена доставка на нов четец. Поради липсата на складова наличност е необходимо технологично време новият четец да бъде доставен и да започне да функционира.
 Информираме Ви, че през периода, в който болницата не разполага с четец, болничната информационна система „Гама консулт“ има функция, чрез която може пациентът да бъде регистриран (чекиран) ръчно от медицинската сестра в приемащото звено. Пациентът може да бъде приет и от Спешна помощ, и от съответното отделение, към което е насочен.
 Ръчното регистриране на пациентите е допустимо до момента, в който бъде доставен нов четец.
 Пациенти на лечебното заведение няма да бъдат връщани и всички ще бъдат качествено обслужени!
 Д-р Пламен Пелов
 Управител на МБАЛ „Димитър Павлович“ - гр. Свищов

 Вместо коментар: Няма да коментираме твърдението, че благородната инициатива е определена като спекулация. Интересно е защо община и болница се задействаха след публикации и кога и къде болничния шеф е написал изявлението си?

 

Детско отделение никога не е имало работещ или развален четец!
Детско отделение в МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" никога не е имало четец на лични карти, нито работещ, нито развален! Това е продължение на една история - благородна, защото една жена и майка инициира закупуването на въпросното устройство за лечебницата. Часове след като Актуално Свищов даде гласност на благородната инициатива болничният шеф излезе с виртуално изявление, в което определи като спекулация действията на една майка ...
"През днешния ден проведох няколко разговора с лекари от Детско отделение, от които стана ясно, че истината не е точно такава, както я описва управителя на болницата ",коментира пред Актуално Свищов Даниела Стоянова, инициатор за събиране на средства за закупуване на четец. "С това си инициатива не искам да уронвам престижа на лечебното заведение, още по-малко на Общината", заяви още свищовликата.
Днес в поредицата от разговори с представители на болницата е разбрала следното. Лекарите от Детско отделение никога не са имали четец! Медиците са благодарни за инициативата, но са "посъветвани" да не приемат събраните средства! Самият акт на събиране на средства уронва престижа на болницата и на Общината ... "Действах като майка! Явно ръководството на болницата и в общината са засегнати от моето твърдение, че при наистина спешен случай е заплашен живот и то детски. Може да съм пресилила нещата, но те стоят точно така ", коментира още огорчената майка.
 "Детско отделение никога не е имало четец", потвърди за Актуално Свищов и д-р Низамова. В болницата има три - в неврологично отделение, хемодиализа и на регистратурата. След нейното закриване той е прехвърлен на седмия етаж в вътрешното отделение, допълни д-р Низамова. Предполага се, че ръководството на болницата и общината е засегнато от думите в призива на инициативата, че е затруднено приемане на деца. "Но не е приятно да се тестват от етаж на етаж при прием на пациент. Никога не е бил върнат пациент и няма как да бъде върнат ", уточни д-р Низамова. Тя изрази задоволство, че след четири години най-после отделението ще има подобно устройство и благодари за инициативата на Даниела Стоянова.
Александър ШАБОВ

 

ПредИзвикано
На лъжата краката са къси!
За по-малко от 24 часа със страшна сила се потвърди приказката на старите баби, че на лъжата краката са къси!
 Една лъжа изречена вчера в официално изявление на управител на общинска болница, зад което застава с цялата си тежест и общинската управа...
 Следват изводи и питанки към кмет и болничен шеф! С безумна лекота двамата заявяват, че една майка прави спекулация с един благороден жест и забъркват невероятна каша. Не знам дали рецептата е от Царевец или Монтана или тюрле гювеч от двете кухни! Но с голяма лекота се опитват да скрият безхаберието си на гърба на една жена. Кметът е виновен, защото десет месеца почти бе фактически шеф на болницата. Вторият също е виновен, защото публично изрича невероятни лъжи и потвърждава мълвата на злите езици, че управлява болницата дистанционно. Идва само да си вземе заплатата...
 Един виртуален болничен шеф, който бе избран без да уважи общинските съветници. И един кмет, който след два дни може да стане „кмет на гражданите”. По всякакъв начин лъжат, че Детско отделение има четец, който временно бил развален и видите ли една майка прави спекулация от това. Ако има читав общински съветник на следващото заседание на местния парламент трябва да поискат оставката на д-р Пелов! Ако никой не обърне внимание на това Актуално Свищов  с основание ще ги определя на „восъчните фигури на Мадам Тисо”. От истинските поне се печелят пари от входна такса. Нашите, свищовските, само генерират разходи, защото всеки месец вземат заплата без да свършат нещо полезно. Кметът следва да си оттегли сам номинацията за „кмет на гражданите”. И да види дали с подобни лъжи ще може да поиска доверието за втори мандат...

Александър ШАБОВ

 

 
 
 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/