Кметът посвети точка на Актуално Свищов

Преглеждания: 20 #
30 Aug 2018

Кметът Генчев посвети точката „Въпроси към кмета и отговори” на най-новия информационен сайт в града Актуално Свищов. Това стана на днешното заседание на Общинския съвет. Около час и десет минути продължи заседанието, а десетина от тях бяха, посветени на информационен сайт, който е на четири дни.
Въпроси към кмета зададоха съветниците Валери Николов, Васил Илиев и Валери Станиславов. Съветник Николов поиска провеждане на кръгла маса между Общината, местния бизнес и Стопанска академия. Нейната цел е да се търсят възможности за осигуряване на трудова заетост на студентите в Академията. Съветникът призова да се вземат и мерки за обезопасяване на отводнителните шахти на площад „Алеко", които са опасни за деца. Васил Илиев констатира, че отводнителните шахти на много места в града не функционират след реализирането на мащабния проект за изграждане на пречиствателната станция за отпадни води преди години. Валери Станиславов поиска ремонтирането на улица „Емануил Чакъров".
В пленарна зала съветниците не чуха отговори на поставените въпроси. Чуха обаче тирада, посветена на Актуално Свищов. Кметът Генчев бе категоричен, че пътният заем не е похарчен. Предстои подмяната на водопроводите на 45 улици и след като това стане почва и асфалтирането им, заяви Генчев. Балите слама в Паметниците били декор за сватба и щастливата двойка щяла да подари снимка на Актуално Свищов, заяви още свищовският кмет. Освен това той призова Актуално Свищов да маха тревата от паметника на император Александър Втори! Общината разработила проект за ремонта му и очаквала неговото одобрение от Националния институт по паметници на културата. Освен това управата на дунавската община е поискала за стопанисване първия в страната монумент на царя Освободител. В заключение Генчев попита как така автора на Актуално Свищов до скоро е служил на Общината, а днес си позволява критика към нея. Поанта бе, че ще даде сайта на съд.
Вместо коментар: Климатичната есен започва на 1 септември. Кога и как ще се провеждат обществени поръчки за асфалтиране и след това ще се работи, кмете? Когато студ скове земята и Дунав ли? Толкова качествен ще бъде ремонта. Заемът бе за пътни ремонти и подмяна на най-компрометирани водопроводи. Два милиона са много пари, но няма как да стигнат за подмяна на 45 водопровода и асфалтиране на толкова улици. Не е работа на репортери да чистят паметници, кмете. Имате цяло предприятие, които получават заплата. Дано не получите за стопанисване паметника на Александър Втори, защото ще изчезне. Както става в момента с Нове, което се стопанисва от Общината. Като репортер никога не съм служил на Общината, а на медията в която съм работил и съм се водил от съвестта си на новинар! Ваше право като  засегнат да си търсите правата в съда, кмете. В най-новата история всички правителства, които тръгнаха на война с медии паднаха с гръм и трясък, кмете Генчев. Това няма да подмине и Свищов и вашето управление. Трещенето в дунавския град ще бъде обаче по-гръмогласно.
Александър ШАБОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!