Карвинг и магията на готвенето в Търговската гимназия

#
14 Dec 2018

Освен тайните на икономическата наука учениците в Търговската гимназия „Димитър Хадживасилев” владеят и тайните на кулинарията. В часовете по "Учебна практика - Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела“, учениците от Х б клас – І-ва група, специалност „Организация на туризма и свободното време“, с ръководител Аделина Милинова, надникнаха в магичния свят на студената кухня и направиха първите си стъпки в изяществото на карвинга – това древно изкуство за придаване на разнообразен и привлекателен вид на храната. Знаейки, че произведенията на „студената кухня“ са визитната картичка, учениците вложиха много търпение, умение, любов и като художници накараха зеленчуците да оживеят. Важното условие бе да спазят правилните готварски техники, но и да експериментират и да опитват нови неща, защото готвенето е магия и всеки може да бъде магьосник-чародей, стига да не се страхува от провал!
Реализацията на специалността е в следните насоки: туристически агенти, екскурзоводи, аниматори, мениджъри на хотели, управители на заведения. Но те знаят, че добрият туризъм, без добрата храна, не върви!
Аделина ЗАМФИРОВА

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK