Карвинг и магията на готвенето в Търговската гимназия

Преглеждания: 15 #
14 Dec 2018

Освен тайните на икономическата наука учениците в Търговската гимназия „Димитър Хадживасилев” владеят и тайните на кулинарията. В часовете по "Учебна практика - Организация и функциониране на кухнята, ресторанта и хотела“, учениците от Х б клас – І-ва група, специалност „Организация на туризма и свободното време“, с ръководител Аделина Милинова, надникнаха в магичния свят на студената кухня и направиха първите си стъпки в изяществото на карвинга – това древно изкуство за придаване на разнообразен и привлекателен вид на храната. Знаейки, че произведенията на „студената кухня“ са визитната картичка, учениците вложиха много търпение, умение, любов и като художници накараха зеленчуците да оживеят. Важното условие бе да спазят правилните готварски техники, но и да експериментират и да опитват нови неща, защото готвенето е магия и всеки може да бъде магьосник-чародей, стига да не се страхува от провал!
Реализацията на специалността е в следните насоки: туристически агенти, екскурзоводи, аниматори, мениджъри на хотели, управители на заведения. Но те знаят, че добрият туризъм, без добрата храна, не върви!
Аделина ЗАМФИРОВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK