Как материали на ремонтирана забавачница и кметска къща удивително си приличат?

Преглеждания: 5618 #
08 Sep 2019

В медии и социалната мрежа се появиха снимки на къщата на сегашния свищовски кмет от БСП Генчо Генчев. Първоначално името му беше замесен в скандал с придобит имот от негов приближен в общината Росен Маринов на стойност от близо 50 хил. лева, платен по банков път. Тук остана въпроса как един държавен служител може да си позволи подобна инвестиция, без при това да има зад гърба си кой знае каква кариера или заможно семейство? Няма заеми, няма ипотека….
Появиха се обаче в публичното пространство снимки на къщата на кмета Генчев, който отново е кандидат за управник. Този път вече от станалата нарицателна, от Черно море до Тимок, коалиция БСП – ГЕРБ – ДПС и ВМРО в града на Щастливеца възниква някой и друг резонен въпрос.
Как така облицовката на оградата на кметската къща поразително съвпада с облицовката на общинската Детска градина „Васил Левски“? Забавачницата бе ремонтирана по проект?! Отделен е, въпросът кому бе гениалната иновация на облицоване на каменната ограда на детското заведение, но в града на Щастливеца сме свикнали и на по-големи чудесии!
Защо тротоарните плочки по ул. „Григор Стоянов” и станалата печално известна ул. „Никола Петков” /свищовлии загубиха бройката на авариите на новия, на две седмици, водопровод/, са еднакви с тези пред къщата на Генчев в село Царевец? И то само пред къщата на кмета? Колко тротоара са ремонтирани в града на 100-те чудесии с пари от т. нар. „Пътен заем”? Първоначално бе обявено, че ще се ремонтират 45 улици, половината освен нова настилка трябва да имат и нов водопровод. Преди две години, когато се обсъждаше поемането на въпросния кредит, който ще плащаме следващите 10 години, бе обещано, че ще има и ремонтирани тротоари на част от въпросните над 40 улици... Кои и къде са ремонтираните зони за пешеходци?
Друг въпрос - за вида на оградата на ремонтираната кметска къща. Ще се окаже ли вярна информацията от специализираните магазини и сайтове, че кованата желязна ограда достига цена до 300 лева на метър? Подобни ограждения няма дори в баровския столичен квартал „Драгалевци”...
Тези и още куп въпроси изникват в съзнанието на обикновения свищовлия. Актуално Свищов е готов да даде място на отговора на кмета Генчев или на неговия ведомствен пресцентър.
Александър ШАБОВ

още снимки на линка:

https://actualnosvishtov.com/photo_detail.php?mb_gall_id=5

Снимки: социалната мрежа

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Зимнич - снимки: George Opayna /ГАЛЕРИЯ/