Изложба с творби на академик Александър Божинов бе открита в галерията

Преглеждания: 177 #
10 Aug 2019

 В рамките на фестивала "Реката" бе открита изложба с творби на бащата на карикатурата у нас Александър Божинов, съобщават от общинския пресцентър. 
Културното събитие се реализира по инициатива на Сдружение "Рисувай с нас" и съдействието на ХГ "Николай Павлович". Главният уредник на галерията Пламен Симеонов откри изложбата под надслов "Вечният съвременник" и поясни, че посетителите ще могат да се насладят на карикатури, шаржове, рисунки и лични вещи на Александър Божинов от фонда на Галерията, както и на произведение предоставено за събитието от колекционер. Той благодари на инициатора инициативата и подкрепата, която показват към развитието на изкуството в Свищов. Като представител на Сдружението, приветствени слова произнесе и Калин Крумов, който сподели, че за него е особена чест и удоволствие да е част от фестивала, събиращ свищовци обратно от различни краища на света. Той каза още, че се радва да присъства на изложбата с творбите на Александър Божинов и като човек живеещ извън границите на България, с удоволствие разказва на приятелите си отвъд океана за известните наши творци и бележити личности.
На откриването присъстваха множество малчугани, които съвсем по детски превърнаха изложбената зала в творческа работилница и допринесоха много за непринуденото настроение и разговори между посетителите.
Изложбата ще бъде подредена до 30 август, а събраните средства от инициативите на  летния фестивал "Реката" тази година ще бъдат вложени в подкрепа работата и съхранението на богатия фонд на ХГ "Николай Павлович".
Сн.: общински пресцентър

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/