„Изчезнаха” ключови пешеходни пътеки след обновяването на маркировката

#
17 Sep 2018

КЛЮЧОВИ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В СВИЩОВ „ИЗЧЕЗНАХА” ПО ЧУДОДЕЕН НАЧИН, видя Актуално Свищов. За поредното чудо алармираха и граждани, които до вчера са пресичали на едно място, а на следващата сутрин пешеходната им пътека я няма...
„Тази сутрин излязох да купя закуски за децата, преди да ги изпратя за първия учебен ден и бях неприятно изненадана от липсата на място, където пресичам. Безумието за мен е, че с тези места сме свикнали, а особено трудно е за възрастните хора, които се чудят къде и как да пресекат”, коментира ситуацията пред Актуално Свищов 33-годишната Мила Георгиева, майка на две деца.
Актуално Свищов видя, че две ключови пешеходни пътеки липсват. Първата е на кръстовището пред магазин „Дунавия”. Района по принцип си е натоварен всекидневно, а в дните на пазар е и с допънителен трафик. Втората липсваща пътека е на улица „Патриарх Евтимий” до Пожарната, пред блока на МВР.
В интерес на истината единствено в района на пазара, кръстовището при „Талвег”, е с маркировка, която осигурява достъп на пешеходците, а не на колите.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK