Из писмата на Щастливеца

Преглеждания: 12 #
08 Jan 2019

През тази седмица Свищов отбелязва 156 години от родждението на Щастливеца. По този повод Актуално Свищов публикува част от писмата на Алеко Константинов, писани през годините до различни негови приятели.

До Ив. Шишманов
София, 16 октомврий 1893 г.

Иване гълъбче,
Признато е наистина, че сит на гладен не вярва, но ситият и гладният в някои случаи биват в такива отношения, че трябва да си вярват. Е, правичката да ти кажа, досега аз би имал случай десет пъти да продам на някой печатар моите „Пътни бележки” и да затъкна някои от дупките на моето финансово ръшето. Иване бе, ти си там големец, защо не кажеш на Цонева да направи едно изключение за мене и ако е възможно, да ми изпрати някоя пара. Гнус ме е да приказвам за пари, но проклета нужда!...
    Скъсай писмото.
    Да или не - ще чакам отговор.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK