Иван Гърчев: Цял свят работи по забравения от нас модел в щангите

Преглеждания: 356 #
15 Nov 2020

Цял свят работи по нашия, българския, модел за тренировки в щангите. Постигат успехи, а ние сме го забравили и не го по ползваме. Това коментира пред Актуално Свищов Иван Гърчев, три пъти спортист на Свищов за своите успехи във вдигането на щангите. За да има успехи трябва да има масовост в спорта, да се развиват забравените днес спортни училища, категоричен е спортистът.

Боли ме, че никой не прояви желание да се срещне с мен и да разговаряме как да тръгнат щангите отново да се развиват, коментира с болка Гърчев. В България има много по-титулувани и по-можещи от мен в щангите, но и аз имам какво да споделя, допълва 65-годишният спортист и треньор. През последните години той тренира успешно националните отбори на Иран, Тайланд и Алжир, които постигнаха успехи на световната спортна сцена.

Обнадежден съм за развитието на спорта в Свищов, споделя още Иван Гърчев, който присъства на представянето на историята на футбола в града на Николай Константинов. „В Свищов може и се слага ново начало на собствена школа във футбола. В това се убедих след разговора си с Христо Цветанов, президент на футболния клуб“, заявява спортистът. Болка му е била, че базата, която има Академията години не се е използвала по предназначение. „Сега с новото академично ръководство нещата се променят. Прави се ново игрище и се надявам и покритата зала по лека атлетика да почне да се ползва отново“, споделя с надежда той.

Пандемията от коронавируса и лични здравословни проблеми са провалили заминаването му като треньор отново в чужбина. Разговорите да водя отбора на Азърбайджан на олимпиадата в Токио бяха пред финал, когато започна пандемията, коментира Иван Гърчев. Той заявява, че е борбена личност и не се отказва лесно и се надява да води отбор на отложената олимпиада в Япония.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!