Искат да няма бонуси за държавни служители в бордовете на предприятия

#
18 Nov 2020 126

Бюджетната комисия в парламента да не приема предложените от Менда Стоянова и Даниела Дариткова законодателни промени, с които се връщат бонусите на държавните служители за участие в бордове на държавни и общински предприятия. Това заяви председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова по повод промени в Закона за ДДС, съобщиха за Актуално Свищов от пресофиса на платформата.
Менда Стоянова да оттегли предложението. Това е скандално предложение на фона на орязаните пари на децата за детски, липсващите линейки и възнаграждения на медицинските специалисти, отказа да се увеличат заплатите на полицаите, липсата на средства за хората на първа линия.
Между двете четения на промените в Закона за ДДС, чрез Преходни и заключителни разпоредби, се правят промени в Закона за държавния служител и в Кодекса на труда, така че никой да не разбере, допълни Манолова.
Тя подчерта, че не е изяснен въпросът дали министрите и зам.-министрите ще могат да участват в бордовете на държавните и общинските дружества. Към момента има забрана за това, но може би отново ще има зам.-министри, които да изтълкуват, че „всички държавни служители“ включва и тях. По този начин през 2011 г. Кирил Ананиев като зам.-министър е получил 540 хил. лв. допълнителни възнаграждения за участие в бордове и различни бонуси, припомни Манолова.
Ясно е, че Менда Стоянова изпълнява задача от началника й Борисов. Ясно е, че ГЕРБ ударно се готви за избори, „купува“ гласове на администрацията и преразпределя публичния ресурс през парите на българите. Това е неморално действие в условията на втора вълна от COVID-19. Хората треперят за живота и здравето си, дали ще намерят линейка, болнично легло, обдишващ апарат и пари за PCR тестове. Когато медицинските специалисти, лекарите, шофьорите на линейки, учителите, социалните служители, полицаите, всеки ден рискуват живота и здравето си, ГЕРБ и властта получават бонуси. В същото време избраните от ГЕРБ и от властта представители на властта да получават бонуси, каза още Манолова.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!