Инвестиция за 5,3 милиона лева в Новград!

Преглеждания: 1049 #
22 May 2020

Пет милиона и триста хиляди лева ще бъдат инвестирани в строителството на предприятие за преработка и замразяване на плодове в района на Новград, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. На официална церемония беше направена първата копка на най-новата промишлена мощност в община Ценово. Предвидено е строителството да приключи след 24 месеца. Модерното съоръжение се изгражда от „Агрола Екоинвест“ ООД в изпълнение на одобрен проект от Държавен фонд „Земеделие“ по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020. Според предварителните планове производствените мощности ще бъдат разположени на площ от 3860 квадратни метра. Вече е договорена доставката на оборудването от водещи фирми в областта на хранителната промишленост.
„След влизането на предприятието в експлоатация ще бъдат наети 50 души персонал, предимно от местното население. Заетостта на хората ще бъде през цялата година. По този начин безработицата в района ще спадне значително. При натоварване на производствените мощности капацитетът на производство ще надхвърли 1000 тона“, съобщи управителят на фирмата Георги Пейчев.
Като суровини Заводът за преработка на плодове ще разчита предимно на собствена продукция. Преди години „Агрола Екоинвест“ ООД започна изграждането на овощни масиви в различни населени места на общината. Градините с разнообразни насаждения вече надхвърлят 3500 декара. По този начин напълно ще се затвори цикълът на производство, категорични са специалисти от бранша. В последните години на пазара се наблюдава засилено търсене на прясно преработени плодове.
Собствениците на „Агрола Екоинвест“ спазиха традицията като дадоха старт на строителството. На строителната площадка те забиха прави лопати, а в стрелата на багера беше счупена бутилка с шампанско.  На церемонията присъстваха Мариан Гочев и Георги Пейчев – собственици на фирмата, д-р Петър Петров – кмет на община Ценово и Георги Георгиев – председател на Общинския съвет, Диана Копчева – кмет на село Новград. И домакини, и гости си пожелаха инвестициите в община Ценово да продължават .

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/