Интерес за партньорство с Академията заяви Алианц България

#
14 Feb 2019

Водещият застраховател и доставчик на финансови услуги – Алианц Груп, заяви интерес за партньорство със Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Това стана ясно на проведена в Свищов среща между ректора на висшето училище – доц. д-р Иван Марчевски и главния изпълнителен директор на Алианц банк – България, Георги Заманов, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. В ректорския кабинет, ръководителите на двете институции обсъдиха възможности за осигуряване на стажантски програми за свищовските студенти. Георги Заманов заяви интерес за организиране на летни стажове за финансисти, застрахователи, осигурители и икономисти в звената на финансовата група, оперираща под бранда „Алианц”. На срещата присъстваха още директорите на банковия център във Велико Търново – Антони Иванов и на банковия клон в Свищов – Бисер Илиев, ръководителят на катедра „Финанси и кредит” при Стопанска академия – проф. д-р Андрей Захариев.


След първата по рода си среща между ректора на свищовското висше училище и главния изп. директор на Алианц банк – България, гостите посетиха академичния музей, където се запознаха с историята на  Стопанска академия и Дарителя Димитър Ценов.

Работната среща продължи във финансовата катедра с участието на отговарящия за студентските стажовете – доц. д-р Валентин Милинов и алумни координатора – гл. ас. д-р Петко Ангелов. Гостите разгледаха и учебна ауд. 24, направена с дарение на проф. д-р Делчо Порязов –  ръководител на катедра „Финанси и кредит” (1966-1969), зам.-ректор на СА „Д. А. Ценов” (1969-1972) и ректор (1972-1974 г.).

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK