Имаше ли Генчо Генчев реални опоненти на последните избори?

Преглеждания: 612 #
02 May 2020

Някой помни ли кои бяха кандидатите на последните местни избори за кмет на Ощината? Използваха ли някои кандидати изборите за да направят летящ старт в бъдещата си политическа кариера или наистина бяха алтернатива за развитие на община Свищов?
Болна амбиция, политически стремежи или искрена загриженост за Града на стоте първи неща бе тяхната кандидатура?
Ангажирани ли са все още с проблемите на изчезващия град, както бяха по време на изборната кампания?
Минаха само шест месеца от началото на втория мандат на кмета Генчо Генчев, но сме сигурни, че ако Ви попитаме дали може да ни кажете кои бяха неговите опоненти, едва ли ще се сетите за всички тях.
Безспорен е факта, че на регионално равнище изминалите избори бяха едни от най-зрелищните и най-спорните в последните три десетилетия. Резултатите от които за някои бяха изненада, а за други очаквана победа.
Какво доведе до втория мандат на настоящия кмет? Добър управленски опит, добра предизборна кампания или... слабата конкуренция.
Опитахме се да разберем това като се свързахме с всеки един от екс кандидатите и им зададохме няколко въпроса, с които бихме искали да Ви запознаем сега:
1. Имате ли амбиции да покажете управленските си качества в следващата изборна кампания за кмет?
2. Смятате ли, че успешна предизборна кампания се изгражда за два месеца?
3. По време на изминалите избори Вие и Вашите опоненти правихте срещи с разлипни групи избиратели, някои от вас посетиха и разлипни социални домове, посещаваха по-малките населени места в рамките на общината. Продължавате ли да правите подобни срещи? Ако не защо?
4. По време на изборите, всеки един кандидат представи свои идеи за това как да направи условията за живот в града по-добри, като привлече нови инвестиции и успее да върне свищовлии обратно в родния град и други. В момента работите ли в тази насока, макар и в по-малък мащаб или социалната ангажираност, която демонстрирахте бе единствено в рамките на предизборната кампания?
5. Смятате ли, че Общинския съвет е ефективен или е просто формална притурка, демонстрираща демократично управление на територията на община Свищов?
6. Имате ли представители в Общинския съвет и ако да, колко предложения е направила групата Ви по време на заседанията от началото на мандат 2019 - 2023 на местния парламент и от началото на втория мандат на Генчо Генчев?
7. Кое беше слабото Ви място при изграждането на кампанията, което Ви попречи да спечелите?
8. В заключение, Актуално Свищов дава трибуна на всеки, който иска да се обърне към жителите на общината. Искате ли да кажете нещо на съгражданите си?

Идеята на редакцията на Актуално Свищов бе в продължение на няколко дни да запознае читателите си с отговорите на всеки един от кандидатиралите се за кмет на община Свищов на изминалите местни избори.
Целта да потърсим всеки един от кандидатите, шест месеца по-късно, бе да разберем каква равностметка са си направили всеки един от тях. Да Ви запознаем с тях като личности, каквито сме всички, а не като политически продукт, каквито ги видяхме в няколкото седмици предизборна кампания. Без да са облечени в политическа власт, партийни идеи и амбиции.
 Отговорите биха били интересни на обществеността като цяло, а най-вече за тези граждани, които дадоха гласа си за съответния кандидат, идея или партия, която е издигнала кандидатурата. Отговори обаче не получихме, въпреки получените уверения...
Ангел Гецов, Светлана Георгиева, Калин Костов, Георги Марков, Даниел Кралев, Николай Терзиев – това са имената на хората, които по време на предизборната кампания гръмко заявяваха предимствата си пред своите опоненти. Те апелираха за нашето доверие и гарантираха, че разрешаването на нашите проблеми е в техните решения. Същите тези хора, които шест месеца по-късно се скриха от въпросите ни и показаха, че не умеят да губят с достойнство.
Какво доведе до победата на настоящия кмет? Добрия му управленски опит, добра предизборна кампания или слабата конкуренция...
Изводите може да са много и всеки може да ги направи сам за себе си, а това което ние можем да направим е само едно. Да се сетим за думите на един от гениите на българската литература, Алеко Константинов - „… Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!"  
Мирослав ВАСИЛЕВ

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/