Има ли саботаж в МБАЛ или измиване на гузни съвести?!

Преглеждания: 680 #
03 Dec 2020

Тъпана на Цанко Церковски 2, т. нар. пресцентър, хвърли бомбата преди два дни като обяви за саботаж в МБАЛ! Новината бе светкавично разпространена от медия, обслужваща шайката на кмета Генчев, известен и като Генчо Хазарта. Актуално Свищов публикува текста едно към едно, защото това „творчество“ навежда на едни далечни годни 30-те на 20 век и една друга държава – СССР.

Така или иначе два дни публичното пространство в града на Щастливеца предъвква тази дъвка – за бялата престилка саботьор! Наша проверка установи, че вчера е внесен подобен сигнал в Районна прокуратура – Свищов. Ръководителят на държавното обвинение Блага Георгиева отказа коментар с думите, че е в болничен и за случая знае от публикациите. Калинка Тодорова, заместник-районен прокурор потвърди, че има внесен сигнал. Отказа да отговори той срещу лекар или медицински специалист от МБАЛ е. Позицията на Държавното обвинение е ясна – те са в правото си да откажат подробности по преписка, по която тече проверка...

Тук изникват обаче въпросите: 1. Има ли реално саботьор в болницата или капацитети от Цанко Церковски 2 си измиват гузната съвест за сътворените чудесии в здравното заведение през последните пет години?

2. Как при десетина лекари и горе-долу толкова медицински специалисти в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД един не знае кой е саботьорът, а всеки пита за него?! При толкова малък персонал се знае всичко...

3. Реалното е, че има девет медицински сестри, които не са на работа. Не може ли човек да се разболее? Или това може само кметът... И това ли е саботажът - да се разболее или изтощи физически медецинска сестра?! Звучи несериозно, шайка!

Александър ШАБОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки