Илия Луков представи „Наздравица“ в Ценово

Преглеждания: 73 #
12 Oct 2020

С концерт народният певец Илия Луков представи новия си албум „Наздравица“ в Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата. Идеята е да се изнесат няколко концерта в населени места в страната, за да се популяризира фолклорното творчество от Югозападна България. По решение на изпълнителя първата презентация се проведе в Ценово. Заедно с изпълнителя на популярни народни и македонски песни на сцената излязоха танцьорите от танцовия състав „Студененска традиция“ от Долна Студена. Заедно с тях на подиума се изкачи мъничко момче, облечено в национална носия и развяло българския трибагреник. Всяка песен на Илия Луков се посрещаше с бурни аплодисменти от публиката. Много от присъстващите се хващаха на кръшното хоро, което изпълваше централния площад в общинския център.
„Много от инициативите за запазване на българщината и за популяризиране на народните танци вече са известни не само в нашата страна, но и в страните, където живее българска общност. Горещо подкрепям идеята младите хора, напуснали България, да се върнат по родните си места“, не скри Илия Луков.
В знак на благодарност големият приятел на община Ценово получи кошници с цветя. От името на кмета д-р Петър Петров му беше връчена икона, която да закриля певеца по пътя му за запазване на българския дух и традиции.
Концертът завърши с благослов за България и богато светлинно шоу от фойерверки, които озариха небето над Ценово.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Зазоряване