Идат дъжд и сняг, температурите падат с 10 градуса

Преглеждания: 17 #
18 Oct 2018

Постепеннната промяна на времето заповча още днес, пише Дир. бг. През днешния ден ще бъде предимно облачно, но все още сравнително топло за октомври, с температури след обяд от 17 до 23 градуса. На места, главно в източната половина на страната, ще превали слаб дъжд.
Утре облачността над западните и централни райони ще бъде значителна и около планините в Западна България ще превали дъжд. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат от 8 до 13 градуса, а максималните ще останат без съществена промяна, от 18 до 23.
В събота и неделя ще бъде по-често облачно. Минималните температури ще останат високи за сезона, от 7 до 13 градуса в повечето места, а дневните през първия ден ще са от 17 до 21, а в неделя - от 16 до 21. Ще превалява дъжд, предимно слаб. По-значителни превалявания са възможни през първия ден в планините на Южна България и около Централна Стара планина.
В неделя и в понеделник от север ще прониква по-студен въздух и температурите през първия ден на следващата седмица ще се понижат по-чувствително. Ще духа слаб и умерен вятър от север и североизток. Минималните ще са от 4 до 10, а дневните в понеделник от 8 до 14 градуса, стойности, по-ниски от тези, с които свикнахме през последните 2-3 седмици с десетина градуса.
Ще бъде облачно и дъждовно, а по високите части на планините ще превалява и сняг.
Според сегашните прогнози по-значителни валежи от дъжд ще има в южните и югоизточни райони.
Във вторник валежите от северозпаад ще спират, облачността ще се разкъсва, а температурите ще се повишат и ще са от 11 до 17 градуса.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/