И в Свищов паник бутони против агресията над медици

Преглеждания: 19 #
09 Feb 2019

Проведе се работна среща за подобряване охраната на болничните заведения на територията на град Свищов. Срещата бе организирана по разпореждане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с цел набелязване на мерки за осигуряване охраната на спешна помощ и болничното заведение, и недопускане извършване на насилие над медици.
На срещата присъстваха представители на всички институции в Общината имащи отношение по въпроса: управителят на МБАЛ „Димитър Павлович“ д-р Пламен Пелов, д-р Валентина Хаджирадева – директор ЦСМП – Велико Търново, Георги Георгиев  - мед. фелдшер в ЦСМП филиал Свищов, Блага Георгиева – районен прокурор, Калинка Тодорова – зам.-районен прокурор, гл. инспектор Момчил Златев – началник РУ – Свищов, инспектор Генади Георгиев – ПИ /ООР/, мл. експерт Лъчезар Лазаров – мл. инспектор ДПК при РСПБЗН – Свищов и Иван Атанасов – представител на частна охранителна фирма в гр. Свищов.
Представителите на различните институции обсъдиха реалната ситуация и набелязаха конкретни мерки за превенция нападенията над медицински лица. Беше взето решение да се монтират мобилни паник бутони в специализираните автомобили на Центъра за спешна медицинска помощ – филиал Свищов, чиито сигнал да е изведен в кол център на частна охранителна фирма. При получен сигнал от страна на медиците, охранителите ще отреагират адекватно, а при невъзможност са задължени да предадат сигнала на оперативния дежурен на РУ на МВР – Свищов. Втората набелязана мярка касае предотвратяването на неконтролиран достъп на граждани до болничното заведение през входа на Спешна помощ. На входната врата на фоайето, свързващо сградата на ЦСМП – филиал Свищов със сградата на МБАЛ „Димитър Павлович“, ще бъде монтирана паник брава, съобразена с изпълнение на противопожарните изисквания.
Всички присъстващи на срещата се обединиха около мнението, че монтирането на паник бутоните и паник бравата ще има превантивен характер, ще ограничи посегателствата над медицински лица и ще обезпечи сигурността на екипите на Спешна помощ. Обмисля се инсталирането и на денонощно видеонаблюдение.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!