Христо Цветанов: Петима млади футболисти се представиха добре, Евгени Маринов остава старши треньор

#
04 Jun 2021 256

Представянето на ОФК Академик по време на приключилото първенство и задачите пред отбора, отговаря Христо Цветанов, президент на клуба.

- Господин Цветанов, оценката Ви за представянето на Академик на приключилото първенство?

- Екипът Евгени Маринов и Ангел Ангелов, като цяло си свърши работата, за която беше отишъл – успяха да консолидират отбора като тим. Другото, авторитетите и на двамата и професионализма в работата им, успяха да повлияят положително на отбора – имаме няколко поредни победи и бързо успяхме да излезем от зоната на изпадане.

Занапред политиката ще бъде да налагаме младите футболисти, да ползваме повече деца от Школата.

- Коментарът Ви за срещата с ЕтърII /Велико Търново/, която стана повод за много приказки.

- Грешки! Три от головете са резултат от грешки на нашите защитници и после почнаха сплетни. Дадохте ли мача, продадохте ли го? Президентът ли го е продал, треньорът ли го е продал? Накрая са го продали футболистите... Категорично заявявам – докато аз съм президент или докато в този Управителен съвет стоят тези хора, ние няма как да си позволим във В-група – не сме в Шампионска лига, а и да сме - няма как, да си позволим да играем такива дребни игрички! За нас са по-важни други неща, не тези. Освен това не бива да допускаме по никакъв начин да петним репутацията си. В кръга на шегата, ако бях продал този мач - трябваше да кажа на футболистите, а аз като не съм им казал, респективно не съм го продал. Футболистите играят – не играя аз или треньорът!

- Какви задачи поставяте пред отбора и треньорския екип за следващия сезон?

- За следващия сезон, предвид и бюджета към, който трябва да сме акуратни, не можем да си позволим да правим някакъв велик отбор. В смисъл – оттук двама футболисти, оттам петима и да сглобяваме отбор от 11 – 15 човека, не можем да си позволим такова нещо. Още повече това, че не отговаря на политиката на клуба. Старши треньорът, като остава и следващия сезон Евгени Маринов, трябва да си организира работата така, че с няколко основни футболисти и повече млади да играе тимът. Като работата на терена в тренировъчния процес трябва да бъде по-интензивна, обърната към слабите ни страни на младите ни футболисти, по отношение на физическата подготовка и т.н. - за да може да влязат по-бързо в мъжкия тим. Тогава ще имаме повече кадри, наши кадри. Тук имаме добри примери и е добре да бъдат отбелязани, които се включиха в мъжкия отбор и се представиха добре - и Мищо /Михаил Ганев/, и Митко /Димитър Костадинов/, и Мони /Симеон Бойчев/, а в последно време се включиха и Дариан Станчев и Александър Господинов. Това са деца от Школата, които виждаме, че успяха да израснат. Просто ни се иска това да става по-бързо, т.е. да поработят върху слабите си страни. Вероятно ще влизат и други през следващия сезон при мъжете. Като работят добре и са дисциплинирани ще има резултати. Аз съм привърженик на това, че като работим добре на тренировки няма как резултатът да не дойде.

Академик Свищов

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов изпрати абитуриентите от "Випуск 2021"