Хладно и дъждовно утре, температурите падат с 15 градуса

Преглеждания: 132 #
20 May 2020

По-хладно от обичайното ще остане в следващите дни, макар че температурите слабо ще се повишават, пише Дир.бг
Днес ще бъде облачно и все още топло, с температури от 24 до 30 градуса.
Краткотрайни превалявания, придружени на места от гръмотевици, ще има около Стара планина, части от Северна България и най-вече в северозападните части на страната. Ще духа до умерен вятър от изток.
През нощта облачността ще бъде значителна. Краткотрайни валежи от дъжд ще има на места в северните и западни райони. Ще духа до умерен, а на места в Дунавската равнина - временно силен вятър от изток-североизток.
Минималните температури ще са от 10 до 14 градуса.
Утре ще духа слаб североизточен вятър и с него ще прониква хладен въздух. Ще има значителна облачност и на много места ще превалява краткотраен дъжд. Възможни са и по-съществени валежи около и след обяд.
Ще бъде доста по-хладно, в сравнение с последните дни и максималните температури в повечето места няма да превишат 20 градуса - от около 11-12 до 17-18 градуса, само в крайните югозападни части на страната до 22-23 градуса.
В по-голямата част от Европа е слънчево или с малко облаци, но в централните и източни части е по-хладно от обичайното за сезона. Топло и дори горещо е в западните и части.
В петък дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 16 до 22 градуса. Краткотрайни превалявания ще има на места е централните и южни райони на страната.
В събота ще остане хладно, с температури около и малко  над 20 градуса. Ще бъде почти без валежи.
В неделя ще се затопли малко и температурите ще доближат обичайните за май - от 20 до 25, 26 градуса. Краткотрайни превалявания ще има над Западна България.
В началото на следващата седмица температурите отново ще се понижат с няколко градуса, а краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици ще има над цялата страна.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/