Гюлшен Алиева получи отличието „Златно дунавско перо”

#
30 Sep 2018

Отличието „Златно дунавско перо” тази година получи поетесата Гюлшен Алиева, предаде репортер на Актуално Свищов.
Гюлшен Алиева е родена в Свищов. Завършила е Медицински институт във В.Търново. Пише стихове от дванадесетгодишна възраст. Авторка е на две стихосбирки - “Бели чувства” (2003) и “Хапки от мълчания” (2004). Носителка на близо петнадесет награди от национални поетични конкурси: трета награда в конкурса “Поетични хоризонти на българката”- Разград, втора награда в конкурса “Свищовски лозници”- Свищов, трета награда в поетичния конкурс “Кръстопът на музите”, носител на логото от SMS-поезия-София, специална награда на читалище “Пенчо Славейков” - София. През 2009 г. печели първа награда на Националния конкурс в Нова Загора, специална награда на общината от конкурса “Биньо Иванов”- Кюстендил- 2010 г., а през март 2010 г., в десетия национален поетичен конкурс за любовна поезия “Магията любов”, получава първа награда. Член на Дружеството на писателите в град Плевен. Живее в град Плевен и работи като медицинска сестра в Клиника по пневмология и фтизиатрия.
Наградата на името на Николай Искъров тази година бе присъдена на Дияна Стойкова. Първа награда в традиционния Национален поетичен конкурс „Свищовски лозници” бе присъдена на Даринка Петкова.
70 автори с толкова творби оценява жури под председателството на Ваньо Вълчев. Членове на оценяващата комисия бяха Георги Драмбозов, Стефания Цанкова и Людмил Симеонов.
С тридесет минути закъсня церемонията по награждаването на отличените автори. Толкова време търпеливо изчакаха присъстващите в камерната зала на читалището. Причината за закъснението - свищовския градоначалник присъства на Света литуртия, водена от митрополит Григорий в храма „Света Троица”.

 

пред Извикано

Общината фалира: вместо нов транспортен план - забраняват паркирането в центъра! В края на най-безличния Общински съвет, по-правилно е да се нарича Восъчен театър или Восъчно позорище, т.нар. съветници са на път да вземат поредното си недомислено решение. 

Официална страница на FACEBOOK