гумения печат подпечатва общински заем за 620 хиляди лева

Преглеждания: 159 #
21 Jun 2020

Община Свищов ще тегли нов общински заем, научи Актуално. Новият кредит ще стане факт след решение на гумения печат, т. нар. ОбС-Свищов, което ще бъде подпечатано на редовното юнско заседание на кметския гумен печат. Заседанието за пореден път ще се проведе в салона на Читалището и по-скоро ще е поредното отбиване на номера.
29-та свищовските първенци ще подпечатат като един желанието на кмета за поемането на новия кредит. С него ще се финансира начинание по ОП „Региони в растеж”. 620 хиляди лева ще е поредния дълг, който ще се иска от фонда ФЛАГ.
Основната цел на проектното предложение е осигуряване на подходяща социална инфраструктура, включително съвременни социални жилища за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението, е записано в обяснителната бележка от кмета до личния му печат.
Новото социално жилище всъщност няма да е толкова ново - става ясно още от 12 страници кметски обяснения. То ще се намира в бившата детска градина на улица „Черни връх”, в годините там се помещаваше и МУЦ-а.
Обектът е част от одобрения Интегриран план за градско възстановяване и развитие, Зона с преобладаващ социален характер (ЗВ I). Изпълнението на проектните дейности ще допринесе за подобряване на качеството на живот на уязвимите и необлагодетелствани групи от населението, в т.ч. и групите в неравностойно положение и за интегрирането им, посредством създаване на условия за  достъп до социални и административни услуги, става ясно още от обяснителната бележка.
Вместо коментар: Кметът и подопечните му съветници вместо да правят социални жилища, да вземат и предприемат действия за съживяване на Свищов! Но истински действия и стъпки - не като обещаните преди голямата Подмяна 2015 година. Не и като турската сапунка „немски инвеститор”, която се оказа театрална постановка на драмсъстава при царевското читалище. Не и като сапунения балон „индустриален парк”, който 2018 - 2019 година бе основната дъвка в устата на кмета и ГЕРБСП-Свищов. Защото господа временни управници, въпросното жилище, за което теглите поредния заем, няма да побере останалите обеднели свищовлии, както сте тръгнали да превръщате Града на 100-те първи неща в гробищен парк...

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов се събуди от летаргичен сън /СНИМКИ/