Горещините продължават, жълт и оранжев код за цялата страна

Преглеждания: 379 #
12 Aug 2019

След кратко и слабо понижение към четвъртък, температурите оново ще се върнат на нива, по-високи от обичайните с 5-6 градуса, пише Дир.бг
Августовската жега продължава и в предстоящата седмица се очаква слабо понижение на температурите, което няма да продължи дълго.
Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури след обяд от 35 до 39 градуса, на места са възможни и стойности до 40 градуса. Ще духа слаб, в югоизточните райони до умерен източен вятър.
За днес жълт код за опасно високи температури е обявен за цялата страна, с изключение на Смолянско и Черноморието. За Благоевградска област кодът е оранжев.
Утре съществена промяна на времето няма да настъпи - слънчево и горещо, с температури от 34 до 38 градуса. Ще продължи да духа и слаб, до умерен източен вятър. Отново жълт код е обявен за цялата страна, без Черноморието, а червен - за Благоевградско.
В сряда преди и около обяд ще остане слънчево. Температурите ще бъдат от 33 до 38 градуса. По-късно след обяд и привечер от северозапад облачността ще се увеличи и с умерен северозападен вятър ще прониква малко по-хладен въздух.
През нощта срещу четвъртък на места в западната половина на страната ще превали и прегърми. В четвъртък кратки превалявания с гръмотевици ще има над планините на Югозападна България. Ще духа слаб северозападен, в източните райони - северен и североизточен вятър.
Температурите в Северна България ще са от 28 до 33 градуса, а на юг - все още до около 34, 35 градуса.
В петък ще се развива купеста облачност и в южните райони ще има превалявания с гръмотевици. Дневните температури ще са от 27 до 32 градуса.
В събота и неделя ще бъде слънчево, без валежи и с температури през първия ден от 27 до 32, а в неделя до 34 градуса.
Според предварителните прогнози в началото на следващата седмица отново ще се установи горещо време и в низините температурите ще достигнат 35, 36 градуса.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Коледна работилница за първокласници от СУ „Н. Катранов” в СПГ /СНИМКИ/