Глобиха общината за далавера с обществена поръчка за болницата

Преглеждания: 1727 #
17 Nov 2019

На община Свищов е наложена финансова санкция заради калпава обществена поръчка, научи Актуално Свищов. На общината е наложена финансова корекция, както евфемистично се изразяват от мръсно-бялата къща на Цанко Церковски 2, в размер на 54 534 лева. Глобата е във връзка с проект за обновяванея на болниците в Свищов и Зимнич. Начинанието, под надслов „Вашето здраве има значение! - Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов”, се финансира по Оперативна програма Интеррег Румъния - България 2014 - 2020.
По въпросния проект бе закупен компютърен томограф за МБАЛ-Свищов. Гафът на управата на общината е, че е отстранила един от тримата участници в обществената поръчка.
Управниците ни обжалват глобата пред Административен съд - София. По случая е образувано дело 5940/2018 година. Странното е, че кмет и неговите подопечни пишат в жалбата си, че глобата не е наложена от министъра на регионалното развитие и благоустройство, а от директор на дирекция и по същество приемат, че има нещо гнило с обществената поръчка...
Логично магистратите от АСС отхвърлят жалбата на дунавските първенци. Те отново не са доволни от решението и момента във Върховния административен съд се гледа дело. Към момента по него няма произнесено решение.
Съдебната сага обаче наложи промяна в срока на погасяване на един от многото поети общински заеми. Но последното си заседание съветниците приеха срока на погасяване по въпросния заем да се удължи до 31 май 2020. А глобата ще бъде платена от цялото население на общината - след вдигане и на местните налози.
Александър ШАБОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Дървета израстнаха на... покритата писта на Академията! /СНИМКИ/