ГЕРБ трети, но Илиян Венков с впечатляващ брой преференции

#
05 Apr 2021 1553

ПП ГЕРБ е трета политическа сила в община Свищов на провелите се вчера избори за 45-то Народно събрание. Това сочат данни от паралелно преброяване на резултатите, предоставени на Актуално Свищов от една от поличитеските сили. Вота премина при рекордно ниска избирателна активност – доста под 50%.

2690 души подкрепиха европейското развитие на България, обещавано от Бойко Борисов и реализирано през последните 11 години. За сметка на това, Илиян Венков, номиниран от свищовската структура събира впечатляващите около 1500 преференции. Това е личен успех за Венков, който пое управлението на МБАЛ - Свищов в разгара на втората вълна на К-19 през есента на миналата година. Освен с последствията от вируса той трябваше да се бори и с наследството в лечебницата,  което бе резултат и от некомпетентната намеса на Хазарта в управлението й.

Първа политическа сила в общината е „Има такъв народ”. 3388 свищовлии припознаха за своя политическа сила формацията на Слави Трифонов. Вота за хората на шоумена може да се разглежда и реално е наказателно гласуване за безпринципното управление, което стана нарицателно за политическия пейзаж в града на Щастливеца, който от пет години се управлява от безпринципната тюрлюгювеч коалиция ГЕРБ, БСП, ДПС и компания.

Търговското дружество по интереси „БСП-Свищов” е припознато от 2782 души. Веднага трябва да се направи уточнение, че 648 от гласовете са личните преференции за земеделеца Симеон Вачков, кандидат-депутат от гражданската квота. Т.е., ако той не присъстваше в листата хората на столетницата край Дунав щяха да копаят дъното с около 2000 души подкрепа. Дори в далечната 1997 година, когато народната любов помете Жан Виденов червената партия имаше в пъти по-голямо доверие. Другарките и другарите от Свищов, Велико Търново и София трябва да си направят анализите и да решат политическа партия ли ще има в Свищов или дружинка по интереси…

Иначе дясната ръка на Хазарта, зам.-кметицата Димитрова, председател на червената дружинка в града и общината има 664 преференции.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!