ГЕРБ – БСП – ИТН разпределят мандатите 3:3:2?

#
06 Apr 2021 468

След като станаха ясни окончателните резултати от провелите се в неделя избори за 45-то Народно събрание горещият въпрос е как се разпределят мандатите. Осем депутати изпраща 4-ти Многомандатен избирателен район – Велико Търново.  Една от възможностите е да се преразпределят мандадите в съотношение 3-3-2 – ГЕРБ-БСП-ИТН.

За мандат от региона получените гласове не стигат на ДПС, на „Изправи се! Мутри вън” и на Демократична България.

Прагът за депуатат в областта е 10 100 гласа, коментираха за Актуално Свищов запознати с механизма на разпределение на мандатите. Трите формации, които на национално ниво влизат в Народното събрание, на областно имат по около 5000, резултат, който е недостатъчен за мандат.  Отстъците може да отидат при ГЕРБ и БСП. Това трябва да реши ЦИК. Окончателният състав на следващото Народно събрание трябва да бъде обявен до неделя най-късно. Актуално Свищов ще продължи да следи кои партии, изпращат представители на жълтите павета.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!