Георги завършва „Приложна лингвистика” и бачка… товаро-разтоварач в строителна борса

#
20 Jul 2021 566

Жега. Ей го моят Георги. Бачка тежка физическа работа - товаро-разтоварач в строителна борса. Завършва "Приложна лингвистика" за преводач с английски и испански. И между другото е учил френски. Ама по специалността работа няма. Нищо де, няма да стои празен и да чака "позиция". Пък не можем да се похвалим с дипломи от задгранични университети, CV-та и перспективна кариера!

Ама си натовари ръката, разтегна мускула, докато бачкаше преди дни и трудно ще се справи. И сега се лекува. Дано да продължи с работата.

Иначе чат-пат превежда от испански номенклатурата, ако пристигне стока от Испания - плочки за баня или дограма. Всяка седмица му плащат и той ме пита: "Мамо, имаш ли нужда от пари?". "Не, нямам! Как да ти взема от припечеленото, като блъскаш като полудял на 38 градуса жега? Сърце не ми дава!"

Засега ми стига, че не си наркоман, че не си гъзе, дето се ослушва откъде да лепне тарикатски някоя пара, да излъже някого, да влезе в схема. Че не си нагаждач, който целува ръце и изпълнява нареждания, с които не е съгласен (мноооого си честолюбив и със собствено мнение).

Карай си така момче, по правия път (макар и не по специалността и дано Господ ти дава здраве!

Като теб има толкова много български деца! И се гордея с тях!

С всичко друго ще се оправим, само да сме здрави!

Ана МИНЕВА

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/