Генчо откри учебната година, ритайки футбол

#
15 Sep 2020 445

По традиция новата учебна година в СУ „Николай Катранов“ бе официално открита с тържество в двора на училището. Тази година, предвид епидемичната обстановка и препоръките на МОН, участници в него бяха само децата от подготвителна група и учениците от първи и пети клас.
С всички останали класове бяха проведени празнични и организационни срещи в класните стаи.
„Днешният 15 септември е различен, но искам да ви успокоя, че училището ви очаква с обич и топла прегръдка!“ – каза в празничното си приветствие директорът на училището Генади Иванов и допълни: „Скъпи родители, разчитаме на вашата подкрепа и разбиране, без които няма да се справим! Ще бъде трудно, но учителите са доказали, че са издръжливи и не се предават, когато става дума за техните ученици! Ще направим всичко възможно, за да имаме най-добрите решения в името на качествената образователна услуга и безопасността за вашите деца!“.
Средно училище „Николай Катранов“ започва учебната година с много добри новини, споделя Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. На първо място в двора на училището вече има две чудесни нови мултифункционални спортни игрища, изградени по проект „Красива България“, със средства от проекта и община Свищов. В първия учебен ден площадките бяха открити от градоначалника на Свищов, като официалните лица използваха възможността да ги изпробват „на терен“ с футболна топка, подарък на директора, подписана лично от легендарния Димитър Бербатов.
И през тази учебна година СУ „Николай Катранов“ ще  продължи да държи първенството в общината по брой изпълнявани европейски проекти по програма „Еразъм+“. След успешно класиране по национална програма на МОН, училищната библиотека ще получи нова българска и чуждоезикова литература и ще бъде обновена със СТЕМ оборудване. Със собствени средства са ремонтирани санитарните помещения; обособен е нов интерактивен кабинет; трите първи класа започват учебната година в изцяло обновени класни стаи – ангажимент на училището, който вече е традиция.  Напълно освежен е и училищният стол, където тази година СУ „Николай Катранов“ предлага нова иновативна възможност за родителите - електронно заявяване на купоните за храна.
Според директора Генади Иванов хубавите новини за Средно училище „Николай Катранов“ ще продължат и гаранция за това са неговите учители, ученици и родители, които са се доказали през годините.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/