Генчо Генчев номиниран за „кмет на гражданите”

Преглеждания: 40 #
11 Nov 2018

Кметът Генчо Генчев е номиниран в тазгодишните отличия за кметове в категорията „кмет на гражданите”, научи Актуално Свищов. Информацията за номинацията е на сайта Кмета.bg, който за поредна година организира и ще връчи т.нар. кметски оскари. Това ще стане на 15 ноември и ще бъде излъчвано пряко по БНТ 1, ден по-късно церемонията ще бъде излъчена на запис. През 2016 година Генчо Генчев бе отново номиниран и спечели отличие в надпревата "Кмет на годината".
Кмета.bg пише, че община Свищов се намира в Северна България. Тя е съставна община на област Велико Търново. Общината има 16 населени места с население от 43 768 души. В годините на своя разцвет – преди и след Освобождението, Свищов се радва на слава и благополучие. Неговите жители полагат усилия и по-късно да запазят неговият престиж на търговски център. Вестник "Свободна мисъл" от 30 май 1936 г. посочва, че Свищовското кметство назначава комисия, която да организира празници на града от 28 до 30 август. В миналото 28 август е съвпадал с църковния празник "Успение Богородично", когато по традиция се провеждал голям събор в местността "Манастира". След това празникът се премества в града и се свързва с честването на 100-годишнината на църквата "Св. Преображение".
Сайтът представя и кметът. Генчо Божинов Генчев е роден на 26.04.1980 в гр. Свищов. Основно образование завършва в ОУ „Асен Златаров” с. Царевец. През 1999 г. завършва Професионална гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов" гр. Ловеч и се дипломира като "ветеринарен техник". През 2014 година се дипломира със степен Бакалавър, специалност "Бизнес администрация", като в настоящата 2015 г. завършва магистратура „Стопанско управление" в ЮЗУ "Неофит Рилски" гр. Благоевград. От 2001 г. работи като инспектор търговска дейност и храни в „Дирекция Ветеринарно санитарелн контрол“ гр. Свищов. През мандатите 2007 – 2011 г. и 2011 г. – 2015 г. е избиран за кмет на Кметство Царевец. През 1998 г. печели конкурс за танцьор-солист в Северняшки ансамбъл гр. Плевен. През 2007 г. е избран за председател на Народно Читалище "Светлина - Царевец 1927" с. Царевец, какъвто е и до момента. През април 2012 г., със заповед на Министъра на културата става член в Обществено-консултативен съвет към Министъра на културата. На 01.11.2015 г. е избран за кмет на община Свищов.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!