Фонтанът в центъра на Ценово е изцяло обновен

Преглеждания: 61 #
11 Nov 2020

Обновеният фонтан на централния площад в Ценово се превърна в атракция не само за жителите, но и за гостите на населеното място, съобщаиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Ремонтните дейности продължиха няколко седмици. В момента текат 72-часовите технологични проби на съоръжението, след което ще бъде въведено в редовна експлоатация.
Водното съоръжение придоби изцяло нов облик. Напълно е подменена облицовката на коритото, като досегашната кръгла форма на фонтана придоби   многоъгълен вид. Помпата и инсталацията също са от най-висок клас. Интерес представлява разпръскващата дюза. Водната маса изкача под формата на многобройни, тънки струйки и в голяма степен може да се оприличи на глухарче. По тази причина съоръжението носи името на цветето. Изключително любопитно и привлекателно е да се наблюдават водните струи в тъмната част на денонощието, когато фонтанът е оцветен от различни светлини. Монтираното осветление е с няколко режима на работа, които периодично могат да се променят. Стойността на ремонтните дейности са за близо 20 000 лева, заделени от бюджета на общинската администрация. Не само възрастните, но и по-младите жители на Ценово одобряват действията за подобряване на инфраструктурата в населеното място и превръщането му в по-добро място за живеене.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!