Фирмата на свищовлия с приз от първите български бизнес награди във Великобритания

Преглеждания: 27 #
21 May 2019

Българският бизнес във Великобритания се развива не от вчера и отдавна бе узрял моментът за едно съвсем заслужено признание на неговите постижения, пише вестник БГ БЕН, издание за българите на Острова.  Преди дни в холивудски стил бяха раздадени първите български бизнес награди на церемония във финансовия център на Лондон - Canary Wharf (The Park Pavilion, 40 Canada Square Park). 
Сред ВИП-гостите на събитието бяха актрисите Деси Тенекеджиева и Девора Уайлд, бизнесменът основател и посланик на IBA Bulgaria – Мирослав Богданцалиев, Таня Койчева от търговския отдел на Българското посолство в Лондон, представители на Piccadilly Chambers, Birmingham Awards, Food Drink & Hospitality Awards, певиците Меги Ангелова и Мария Георгиева, комикът Кейн Браун и др. 
Сред призьрите е и фирмата на Емил Перушанов, свищовлия, който от години живее на Острова. Неговата фирма е специализирана в междунаpодни премествания на багаж и мебели за различни корпоративни и частни клиенти, сред които НАТО, Европарламента, Airbus и спортни звезди...
Свищовлията Емил Перушанов, от жк „Дунав”, както с усмивка уточнява нашенецът, развива успешен бизнес във Великобритания от 15 години. Роден е през 1980 година, завършва Търговската гимназия през 1999 година и СА „Д. А. Ценов”, специалност Застраховане и социално дело през 2004 г. „От 2002 г. съм в Англия и от 2005 гледам да ми вървят фирмите, регистрирани тук. Само 3 свищовлии работят при мен, но поне е повече от нищо”, разказва пред Актуално Свищов Емил Перушанов. На въпрос как от Свищов стига Лондон 38-годишният свищовлия споделя: „Както повечето студенти в началото на 2000 година заминах на бригада, за финансирам обучението си в Академията. След две лета по полетата на Англия, започнах работа в хотел - нощни смени на рецепция и това ми даде време за планиране на собствен бизнес. Започнах с фирма за чистене, след това добавих и такава за преместване на багаж. Бизнесът стартирахме съвместно с Димитър Димитров, с който се запознахме докато работехме в хотела. Вече повече от десет години работим заедно успешно. Спечелихме общинска поръчка за местене на стотици живущи в района на олимпийското село за Олимпиадата през 2012 година и това ни даде тласък да се развием. Фирмата ни е била на корицата на The Mover Magazine и вече сме добре познати сред английските колеги”. Иначе фирмата на свищовлията и неговия партньор от Пазарджик  - Top Removals Ltd, бе номинирана в две категории: Голям бизнес на годината и Транспортна фирма на годината за наградите на United Business Federation, които се провеждат във Великобритания. Top Removals е създадена през 2009 и се занимава с междунаpодни премествания на багаж и мебели за различни корпоративни и частни клиенти, сред които се отличават организации като НАТО, Европарламента, Airbus, много известни футболисти и спортисти и други. Стабилното развитие през годините и ядрото от предимно български персoнал. 
Към момента фирмата предлага работа на 20 българи и разполага с голяма и модерна складова база в Лондон, както и с 10 тежкотоварни автомобила, които обслужват дестинации по цяла Европа. 
Александър ШАБОВ

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/