Фирмата на свищовлия с приз от първите български бизнес награди във Великобритания

#
21 May 2019

Българският бизнес във Великобритания се развива не от вчера и отдавна бе узрял моментът за едно съвсем заслужено признание на неговите постижения, пише вестник БГ БЕН, издание за българите на Острова.  Преди дни в холивудски стил бяха раздадени първите български бизнес награди на церемония във финансовия център на Лондон - Canary Wharf (The Park Pavilion, 40 Canada Square Park). 
Сред ВИП-гостите на събитието бяха актрисите Деси Тенекеджиева и Девора Уайлд, бизнесменът основател и посланик на IBA Bulgaria – Мирослав Богданцалиев, Таня Койчева от търговския отдел на Българското посолство в Лондон, представители на Piccadilly Chambers, Birmingham Awards, Food Drink & Hospitality Awards, певиците Меги Ангелова и Мария Георгиева, комикът Кейн Браун и др. 
Сред призьрите е и фирмата на Емил Перушанов, свищовлия, който от години живее на Острова. Неговата фирма е специализирана в междунаpодни премествания на багаж и мебели за различни корпоративни и частни клиенти, сред които НАТО, Европарламента, Airbus и спортни звезди...
Свищовлията Емил Перушанов, от жк „Дунав”, както с усмивка уточнява нашенецът, развива успешен бизнес във Великобритания от 15 години. Роден е през 1980 година, завършва Търговската гимназия през 1999 година и СА „Д. А. Ценов”, специалност Застраховане и социално дело през 2004 г. „От 2002 г. съм в Англия и от 2005 гледам да ми вървят фирмите, регистрирани тук. Само 3 свищовлии работят при мен, но поне е повече от нищо”, разказва пред Актуално Свищов Емил Перушанов. На въпрос как от Свищов стига Лондон 38-годишният свищовлия споделя: „Както повечето студенти в началото на 2000 година заминах на бригада, за финансирам обучението си в Академията. След две лета по полетата на Англия, започнах работа в хотел - нощни смени на рецепция и това ми даде време за планиране на собствен бизнес. Започнах с фирма за чистене, след това добавих и такава за преместване на багаж. Бизнесът стартирахме съвместно с Димитър Димитров, с който се запознахме докато работехме в хотела. Вече повече от десет години работим заедно успешно. Спечелихме общинска поръчка за местене на стотици живущи в района на олимпийското село за Олимпиадата през 2012 година и това ни даде тласък да се развием. Фирмата ни е била на корицата на The Mover Magazine и вече сме добре познати сред английските колеги”. Иначе фирмата на свищовлията и неговия партньор от Пазарджик  - Top Removals Ltd, бе номинирана в две категории: Голям бизнес на годината и Транспортна фирма на годината за наградите на United Business Federation, които се провеждат във Великобритания. Top Removals е създадена през 2009 и се занимава с междунаpодни премествания на багаж и мебели за различни корпоративни и частни клиенти, сред които се отличават организации като НАТО, Европарламента, Airbus, много известни футболисти и спортисти и други. Стабилното развитие през годините и ядрото от предимно български персoнал. 
Към момента фирмата предлага работа на 20 българи и разполага с голяма и модерна складова база в Лондон, както и с 10 тежкотоварни автомобила, които обслужват дестинации по цяла Европа. 
Александър ШАБОВ

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK