Европейската комисия с максимална оценка за Академията

Преглеждания: 75 #
31 Dec 2020

Проектното предложение, с което Стопанска академия „Димитър. А. Ценов“ кандидатства за акредитация за нова Еразъм харта за висше образование в периода 2021-2027 г., е отличено с максимална оценка от 100 точки, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Оценката е дадена от независими експерти към Изпълнителна агенция „Образование, аудиовизия и култура“ на Европейската комисия. Предложението е квалифицирано като отлично и доказващо готовността и потенциала на Свищовската академия да се придържа към принципите и да изпълни новите приоритети на програма „Еразъм+“ за цялостна дигитализация на административните процеси по управление на мобилности, пълно и автоматично признаване на периоди на обучение в чужбина, по-голяма равнопоставеност и приобщаване на участници с неравностоен социален произход и ограничени възможности, ангажираност с екологичните проблеми и прилагане на „зелени“ практики.

Присъждането на Еразъм харта за висше образование ще позволи на Стопанската академия и през следващия програмен период 2021-2027 г. да продължи да развива и задълбочава европейското и международното сътрудничество като активно участва в различни ключови дейности на програма „Еразъм+“ – програмата, която в продължение на повече от три десетилетия доказва своята добавена стойност.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки