Еврокомисията осигурява 15 хиляди евро за безплатен интернет

#
16 May 2019

Вчера Европейската комисия обяви резултатите от проведения втори конкурс по инициативата WiFi4EU, научи Актуално Свищов. От подадени 117 заявки от български общини, 63 от тях са одобрени за получаване на финансиране в размер на общо 945 000 евро.
 Сред успешно участвалите в конкурса е и община Свищов, която подаде своето заявление в първата секунда от отваряне на портала. Със спечеления ваучер на стойност 15 000 €, Европейската комисия ще осигури за община Свищов средства за изграждане на зона за безплатен достъп на желаещите граждани до интернет.  
Срокът за реализация е 18 месеца, като процедурата за изграждането на интернет зоната ще стартира скоро и ще обхване ключови места от града.
Целта на WiFi4EU е не само да има свързаност на отделните хора, но и да помогне за културния и исторически обмен на информация. Всички регистрирани общини в платформата ще станат част от една общност и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта. Голямата цел на ЕС е чрез подобряването на интернет връзката да стимулира услуги като електронно правителство, електронно здравеопазване, онлайн банкиране, видео обаждания.
 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK