Ето колко ще почиваме през 2019 година

#
27 Dec 2018

Около Великден в края на април и на Коледа през декември - това ще са двата периода договаряне.
С измененията на Кодекса на труда отпадна практика за разместване на почивните дни във връзка с официалните празници, за да се получат дългите години. Мярката вече беше приложена на тази година. Именно за новата година сега единственият почивен период е 1 януари догодина.
В съответствие с новата схема на официалните празници ще се почива, ако има такава, която се пада в събота или неделя, за да се обяви и следващото заседание. Така на практика по-дълги години с един допълнителен ден се въвеждат и всички официални празници през 2019 г.
3 март - Ден на Освобождението на България - е в неделя, затова ще се почива и на 4 март, понеделник. След това ще последна първа за годината по време на почивката за Великден, която ще бъде на 28 април. Така за празника ще се почиства общо 4 дни - от петък, 26 април, до понеделник, 29 април, вкл.
Около 1 май - Ден на труда и на международната работническа солидарност. Така ще бъде и на Гергьовден - 6 май, Ден на храбростта и Българската армия, който се пада в понеделник.
24 май (петък) - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Без почивни дни след 6 септември - Ден на Съединението, петък. Един допълнителен ден почивка ще бъде за 22 септември - Ден на Независимостта на България, който се пада в неделя. Затова ще се почива и на 23 септември - понеделник.
Следващата почивка ще бъде около коледните празници. 24, 25 и 26 декември - Бъдни вечери и Рождество Христово, през 2019 г. са съответно вторник, сряда и четвъртък. Ще се почиват три дни, но без свободни дни.
От Асоциацията на индустриалния капитал изчислиха, че тази година се работи само 249 и сме се нуждаят от повече усилия. Точно толкова ще работим и през 2019 г., показва календар.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK