Есента се настанява у нас със слани и хладно време

#
25 Sep 2018

Ако някой разчита на завръщане дори на близки до тези температури, които имахме до вчера, следва да има предвид, че това ще се случи, но трайно - не по-рано от април, пише dir.bg.
През следващите дни ни очаква есенно време, като доста ниските стойности, очаквани утре, ще се повишат, но само за кратко и то до около обичайните за октомври.
Утре и в четвъртък на мнного места в котловините и високите полета, защитени от вятър, ще има и слани.
Днес ще остане с променлива, често намаляваща и до слънчево време. Повече облаци ще има в южните  и  югоизточни райони. Дневните температури ще бъдат от около 13 по високите полета до 19, 20 градуса в централните части на Дунавската равнина и Тракия. Ще продължи да духа умерен до силен север-северозападен вятър.
Утре сутрин минималните температури ще бъдат от около 1-2 градуса по високите полета, при стихване на вятъра, където на места ще се образува слана, до 4-7 градуса в по-голямата част от страната и 10-12 градуса  по морския бряг.
Ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Вятърът в западната половина на страната временно ще стихне, а в Източна България ще се ориентира от североизток-север, до умерен. Максималните температури ще бъдат от 11 до 18 градуса в по-голямата част от страната и  до около 20 на места в крайните южни райони.
В четвъртък  повече облаци ще има в крайните северни райони. Дневните температури слабо ще се повишат с до 2-3 градуса, но сутрин опасността от слани остава в затворените котловини и високи полета.
В петък температурите ще се повишат и минималните ще бъдат от 3 до 9, а дневните от 18 до 23 градуса.
Над северните райони ще бъде слънчево, а по-значителна облачност ще има над Южна България.
В събота и неделя минималните температури слабо ще се повишат. В по-голямата част от страната времето ще бъде типично есенно -  облачно, със слаби превалявания от дъжд. По-значителни валежи са вероятни над южните и югоизточни райони. Дневните температури ще бъдат от около 13 градуса в южните райони, намиращи се под плътна облачност и до около 18-20 в крайните северозападни, където ще има по-чести разкъсвания на облачността.
 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK