Ентусиасти залесяват, общински експерти секат!

Преглеждания: 315 #
19 Mar 2020

Поредната чудесия в града на Щастливеца е типична за настоящите местообитатели на мръсно-бялата къща на „Цанко Церковски” 2. Докато цял свят се чуди как да решава проблема с глобалното затопляне, нашенските експерти го „решават” радикално! На принципа на Йосиф Сталин - „Има човек, има проблем”...
От края на 2019 година свищовски ентусиасти със собствени средства, отделяйки от свободното си време, дават своя дан за решаване на глобалния въпрос. Залесяват дръвчета, собствено произвоство, без да искат помощ от общинските експерти. Вече залесените дръвчета са над 30!
Браво на ентусиастите!
В същото време „експертите” за ден изсякоха 10 /десет/ дървета! Само едно от тях е изсъхнало се вижда от снимките / снимки може да видите тук: https://actualnosvishtov.com/photo_detail.php?mb_gall_id=47 /.
Дърветата в Свищов изобщо не се поддържат, е мнението на болшинството жители на Свищов. Ако отсечените дървета са били големи, възрастни дървета, няма лошо да се сменят. Но видно от снимките и това не е така! Другата възможност е - да се поддържат, да им се изрязват сухите клони, както и здрави, но рискови.
В града ни има много опасни дървета и никой нищо не предприема! До поредното масово изсичане и то точно, когато предстои застудяване.
Кой ли ще се стопли с отсечените десет дървета от двора на Старата болница и от двора на училище „Димитър Благоев”.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Снегът пак изненада експертите на "Цанко Церовски" 2 /СНИМКИ/