Ентусиасти пресъздават историята на 33-ти Свищовски полк

#
15 Oct 2018

Ентусиасти пресъздават през 21 век историята на 33-ти Свищовски пехотен полк, съобщи за Актуално Свищов Стефан Проданов, председател на Съвет по туризъм - Свищов.
Началото е поставено преди две години при възстановката на форсирането на Дунав от руската армия през 1877 година и началото на Освободителната война
, уточни Стефан Проданов. Тогава се ражда и идеята за създаване на Регионален клуб „Традиция” в Свищов, съвсем логично и естествено избрахме името „33-ти Свищовски пехотен полк”, разказва още Проданов, който е избран от колегите си за председател на дружеството.
Осем души членуват в свищовския клуб „Традиция”. В момента те със собствени средства си осигуряват униформите и снаражението, ползвано от войниците от 33-ти Свищовски полк преди сто години. Помощ при това ентусиастите получават от работещите в Исторически музей - Свищов.
В същото време клуба се включва активно в проявите на „Традиция” в страната. Преди месец двама членове на свищовския клуб се включват в мащабна възстановка. В Троян на 18 декара площ любители на историята правят възстановка, посветена на 100 години от Дойранската епопея. Преди седмица свищовските участници участват и в Благоевград на възстановка, посветена на 106 години от Освобождението на града.

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK