Ентусиасти пресъздават историята на 33-ти Свищовски полк

Преглеждания: 24 #
15 Oct 2018

Ентусиасти пресъздават през 21 век историята на 33-ти Свищовски пехотен полк, съобщи за Актуално Свищов Стефан Проданов, председател на Съвет по туризъм - Свищов.
Началото е поставено преди две години при възстановката на форсирането на Дунав от руската армия през 1877 година и началото на Освободителната война
, уточни Стефан Проданов. Тогава се ражда и идеята за създаване на Регионален клуб „Традиция” в Свищов, съвсем логично и естествено избрахме името „33-ти Свищовски пехотен полк”, разказва още Проданов, който е избран от колегите си за председател на дружеството.
Осем души членуват в свищовския клуб „Традиция”. В момента те със собствени средства си осигуряват униформите и снаражението, ползвано от войниците от 33-ти Свищовски полк преди сто години. Помощ при това ентусиастите получават от работещите в Исторически музей - Свищов.
В същото време клуба се включва активно в проявите на „Традиция” в страната. Преди месец двама членове на свищовския клуб се включват в мащабна възстановка. В Троян на 18 декара площ любители на историята правят възстановка, посветена на 100 години от Дойранската епопея. Преди седмица свищовските участници участват и в Благоевград на възстановка, посветена на 106 години от Освобождението на града.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/