Експерт за "Гражданската отговорност": Трябва да остане на приемлива цена

#
14 Nov 2018

"Гражданската отговорност" е една от задължителните полици, които по закон се изискват и нейното наличие е изпълнение на важна социална функция от страна на държавата, а именно всички пострадали в пътни инциденти да бъдат обезщетени. Това обясни в Сутрешния блок на БНТ Стоян Проданов от Асоциацията на българските застрахователи.
Затова според него е важно да съществува добър механизъм, по който да се предлага тази полица. Това, което наложи вдигането на цените през първата половина на годината беше, че като цяло сектора работеше на загуба, коментира Проданов.
„През предходната година беше реализирана загуба от 50-60 милиона лева, която наложи КФН да предупреди, че цените трябва да са адекватни, така че полицата да не генерира загуби”, заяви Стоян Проданов.
Ние сме убедени, че за да има ефект полицата, тя трябва да остане на социално приемлива цена. Тоест при равнищата, които виждаме в момента, смятаме че полицата е социално приемлива, обясни още Проданов.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK