Експерт за "Гражданската отговорност": Трябва да остане на приемлива цена

Преглеждания: 19 #
14 Nov 2018

"Гражданската отговорност" е една от задължителните полици, които по закон се изискват и нейното наличие е изпълнение на важна социална функция от страна на държавата, а именно всички пострадали в пътни инциденти да бъдат обезщетени. Това обясни в Сутрешния блок на БНТ Стоян Проданов от Асоциацията на българските застрахователи.
Затова според него е важно да съществува добър механизъм, по който да се предлага тази полица. Това, което наложи вдигането на цените през първата половина на годината беше, че като цяло сектора работеше на загуба, коментира Проданов.
„През предходната година беше реализирана загуба от 50-60 милиона лева, която наложи КФН да предупреди, че цените трябва да са адекватни, така че полицата да не генерира загуби”, заяви Стоян Проданов.
Ние сме убедени, че за да има ефект полицата, тя трябва да остане на социално приемлива цена. Тоест при равнищата, които виждаме в момента, смятаме че полицата е социално приемлива, обясни още Проданов.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!