Една от причините за трагичното състояние на болницата

Преглеждания: 1085 #
19 Nov 2020

Десислава Георгиева, както знаеш, през 2017 г. доведох от МУ-Плевен в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович”- Свищов  известните специалисти доцент д-р Иван Цинликов и съпругата му д-р Цинликова (двамата с общо 5 медицински специалности).  Те разгледаха  болницата и обещаха пред кмета, след два месеца (като се пенсионират) да постъпят на работа във Вътрешно отделение. Не се пазаряха за заплати, но поискаха жилище, за да не пътуват всеки ден до Плевен. Защо не ги приеха учениците им? Ако дойдат, щели „да вземат” пациентите на бившите си студенти от Свищов! Сега пациентите ходят при тях в Плевен, ако могат, но само амбулаторно (в кабинет) и по-рядко, защото е далече и е с предварително записване. А специалистът по детски болести д-р Петкова, пак от Плевен, защо не остана за по-дълго време? 
Изглежда не е забравен и все се повтаря случаят с прогонването от Свищов на плевенския професор д-р Гюровски, светла му памет, който след това практикуваше още двадесетина години, като хирург в Павликени.
От 1971 година по света работят „Лекари без граници”, а при вас от 20 години се ограничава достъпът до болницата на пациенти от Свищов и лекари от други места!
Д-р Венцислав МИХОВ

Бел. ред. Авторът бе управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” ЕООД, текстът е взет от личния профил на автора в социалната мрежа. Заглавието е редакционно.

Снимка: архив

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!